KONSTNÄRS-TIPS!
Målningen The Empress i bakgrunden av min nyfunna kärlek.
 
Jag har alltid ogillat hur glansigt och ojämt ytan blir på mina akrylmålningar när de torkat. Man ser det mer eller mindre i vissa vinklar och ljus och det har stört mig så enormt mycket och jag har länge gått och klurat på hur jag ska lösa det. (När man vrider och vänder på tavlan i olika vinklar och ljus så skiftar ytan från blank/glansig till matt på vissa ställen) Jag började googla och kom fram till att Panduro skulle sälja lackspray från märket Winson & Newton. Gick dit med detsamma och köpte hem några burkar på en gång.
 
Detta är alltså ett form av lack som du sprayar dina målningar med när de är klara/när de torkat för att ge en jämn, fin och balanserad yta. Välj mellan matt eller gloss. Eftersom jag älskar den matta effekten valde jag självfallet den matta varianten matt varnish.
 
Märke: Winson & Newton
Pris: 149:-
Var: Panduro (Finns säkert billigare att klicka hem på nätet om du Googlar runt lite)
Användning: För en matt eller glossy finish till dina olje/akrylmålningar
 
Emelie Engrup

Hej! Är en tjej på 17 år som alltid tyckt om att rita men har nu börjat göra det mer och även måla. Hittade din hemsida precis och måste säga att jag älskar dina motiv, och de inspirerar mycket! Även kollat på många av dina tips och det skulle vara kul om du fortsatte ge lite tips! Har även en blogg där jag lägger ut vad jag målar/tecknar för att se min utveckling :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress