WHEN LIFE GIVES YOU LEMONS
Så hur blir det nu? Blir bloggen kvar? Eller lägger jag ner den? Alltså detta eviga velande fram och tillbaka. Klart jag ska behålla bloggen, något annat vore ju faktiskt rätt så dumt. Jag har ju ändå sååå mycket innehåll i den här bloggen och att ta bort den vore ju att radera en del av mitt liv typ. Samtidigt har den ekat tom länge i många omgångar, men på något sätt kommer jag alltid tillbaka, om så kortvarigt. Den blir kvar iallafall.
 
Jag kom på mig själv att tänka på mål inför det nya året här om dagen och satte mig faktiskt ner och började anteckna lite. Jag har aldrig haft några klara mål nångång tidigare tror jag, men nu tänkte jag att jag skulle försöka att ha det för en gång skull. Och verkligen försöka nå dem. (OT - Här vet jag verkligen inte om det ska vara dem eller dom. Nån som vill undervisa?). Några enkla mål och några lite tuffare mål. En blanding med balans så att det inte uppstår en ohälsosam press och stress. Jag är inte klar med mina mål än men jag tänker att listan kanske får fyllas på med tiden vartefter jag kommer på.
 
Några av mina mål inför 2018 är att, på tal om att lägga ner bloggen eller inte, försöka blogga minst 3 ggr i veckan. Huruvida jag kommer att lyckas med detta återstår att se men jag tänker verkligen försöka. Helt kravlöst på själva innehållet.
 
Skaffa glasögon hör väl till ett av de lättare målen. Jag har redan glasögon men de är så trasiga och slitna att de knappt gör någon nytta längre så jag behöver ett par nya. Här är det väl kanske mera pengarna som avgör. Det är ju inte så billigt, så att spara till det blir ju utmaningen för att kunna fullfölja det målet.
 
Ett annat mål inför 2018 är att försöka skaffa minst 4 återförsäljare som vill sälja min konst. Detta kan helt klart bli en utmaning. Jag har ingen erfarenhet alls att jobba med återförsäljare och jag vet inte ens om det är gynsamt? Men man måste börja någonstans, alla är vi nya på något i början och man lär ju och skaffar sig erfarenheter på vägen. Faktum är att jag faktiskt redan skickat iväg ett mail till en mycket fin butik här i Västerås som jag hoppas ska vilja jobba med mig. Än har de inte svarat och kanske får jag aldrig svar heller. Men jag håller mina tummar och tår.

Kanske delar med mig av fler mål framöver. Kanske inte. Vi får se. Känner att jag alltid spårar ur och skriver milslånga inlägg när jag väl skriver. Är det jobbigt tycker ni? För att väga upp den långa texten bjuder jag på lite bilder från min senaste målning som fick namnet Lemonade. Det stog mellan Lemonade och When life gives you lemons som namn på målningen.. Ångrar nästan lite att jag inte valde det sistnämnda :)
 
Jag har börjat fastna för stora ögon igen. Ni som följt mig ända från start vet ju att jag alltid målade extremt stora ögon. Sen hamnade jag i något slags velande och började måla små ögon, men nu verkar alltså de stora ögonen vara tillbaka. Hiss eller diss?
 
Ett annat återkommande mönster är fräknarna som jag älskar!
 
Jag hade en idé om att hon skulle få citronörhängen och någon slags citrondräkt. Why not liksom. Här har jag börjat med grunden för citronhärvan :)
 
Håret har börjat ta form och citronörhänget har fått mera struktur.
 
Tanken var att citronerna skulle bli i guld. Som kontrast mot det mörkblå/gröna/svarta.
 
 
Tycker att just den här målningen har varit extrem svårt att få bra på bild. Det är svårt att på bild avgöra exakt vilka färgskalor det faktiskt är.  Men den går i svart, vit, mörkblå/mörkgrön (kan verkligen inte avgöra vilket) och guld.
 
 
 
Så här har vi henne. Miss Lemonade. Hon är verkligen en favorit. Jag älskar enkelheten, hennes stora uttrycksfulla ögon, fräknarna.. Färgerna.. För de som skulle vara intresserade av att köpa originalet eller konsttryck av henne så kan man göra det i min butik. Välkomna!
Anonym

WOW!

Johanna

Helt ärligt så föredrar jag att följa bloggare som inte uppdaterar så ofta. Jag tycker att det blir jobbigt och svårt att hinna följa de bloggare som uppdaterar oftare än ett par gånger i veckan. Detta resulterar i att jag har flera blogginlägg som ligger och släpar, innan jag till sist bara skrollar igenom dem utan att läsa alls. Dina blogginlägg hinner jag däremot ta mig tiden att läsa igenom (och till och med kommentera ibland) eftersom de inte kommer så ofta. Enda gången som det är jobbigt med långa inlägg, skulle jag säga är i de fall som bloggandet är väldigt frekvent. Känn alltså ingen press på att behöva blogga ofta, jag tror att vi är många trogna följare som inte skulle sluta följa dig för en sådan anledning.

För att svara på dina frågor:
* Både "dem" och "dom" fungerar. "Dom" är ett ord som vi i talspråk använder istället för "de" eller "dem". Så egentligen är "dem" mer korrekt, men har för mig att "dom" relativt nyligen blivit godkänt att använda(?).
* Jag gillar dina målningar med både små och stora ögon, och skulle därför uppskatta en variation där. Men om jag absolut måste välja så blir det små ögon.

Sist men inte minst så måste jag ju berömma din konst som är så otroligt vacker. Keep up the good work!

Vera

Tack för att du sparar bloggen!! Det hade blivit tomt annars. Eftersom du inte uppdaterar bloggen så ofta så är det bara positivt med långa blogginlägg men om du skulle börja blogga oftare skulle längden på inläggen inte spela lika stor roll.

För övrigt så älskar jag lemonade!!

Vera

Tack för att du sparar bloggen!! Det hade blivit tomt annars. Eftersom du inte uppdaterar bloggen så ofta så är det bara positivt med långa blogginlägg men om du skulle börja blogga oftare skulle längden på inläggen inte spela lika stor roll.

För övrigt så älskar jag lemonade!!

Sandra

Kul att du sparar bloggen! Själv tycker jag att det skulle räcka med ett inlägg i veckan bara man kunde "lita på" att de kom. Så det är mitt tips, hellre typ ett inlägg varje måndag än att du ska krysta ut tre i veckan du kanske inte känner för att skriva :)

Emelie

Jag är superglad att du väljer att ha kvar bloggen! :D Du är en fantastisk konstnär och verkar ha en underbar personlighet. Om jag ska vara ärlig så är du den enda blogg jag följer och du behöver inte uppdatera mer än vad du gör nu.

Du är så läskigt lik mig själv i saker du skriver att jag nästan blir rädd. :P Jag uppskattar att du delar med dig av delar av ditt liv, det får i alla fall mig att känna mig mindre ensam om saker jag vart med om och hur jag är som person.

Jag ser verkligen upp till det du gör och hur långt du har kommit. Jag är själv en mycket kreativ människa som kämpar varje dag för att endast kunna jobba med det jag älskar och brinner för.

Du ska vara riktigt stolt över dig själv och hur långt du har kommit. Du är grym! <3

Josefine Monroe ♥

Asså du! Jag är så glad att jag hittade din blogg

Josefine Monroe ♥

Har du förresten funderat på att ställa ut dina tavlor? :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress