TA ALDRIG NÅGOT FÖR GIVET
Det så konstigt hur allt kan förändras. Eller snarare hur man själv kan förändras. Att man kan ändra sig. Att man kan tänka annorlunda. Hur man en gång var så säker på något, för att sedan inte längre vara det. Jag pratar om det här med Portugal och vår flytt hit. Det känns så sorgligt på ett sätt. Det var en så stor dröm jag alltid haft, att få bo och leva i ett varmt exotiskt land och nu ska vi liksom flytta tillbaka till Sverige?
 
Men det är så konstigt hur jag sitter här i ett varmt soligt Portugal med 5 minuters promenad ifrån strand och hav och saknar regn och till och med snö.. Trodde liksom aldrig någonsin jag skulle säga det. Saknar den Svenska lugna atmosfären, saknar Svensk natur, saknar att få kommunicera på mitt eget språk, saknar det Svenska system som vi ändå har där. Jag saknar den typiska fredagskänslan med fredagsmys och Idol.. (Skratta ni, det är okej..) Ibland undrar jag om en människa någonsin liksom blir nöjd? Kommer jag sedan sitta där i Sverige framför Idol och sakna tiden i Portugal som när jag satt och skrev det här inlägget?
 
I går kväll scrollade jag igenom mina äldre inlägg och fastnade vid några specifika som fick mig att tänka lite.. När jag läser det här inlägget så förstår jag ju att jag var deprimerad. Men varför var jag deprimerad? Livsstilen? Klimatet? Hur ska jag undvika att hamna i ett dåligt mönster igen när vi väl är tillbaka? Jag måste ju hitta verktyg och rutiner som gör att jag älskar att vakna upp till vardagen, hitta saker som gör att jag även har något att se fram mot. Typ.. resa iväg då och då till Portugal, eller något annat ställe, kanske under den värsta grå-blask-perioden i Sverige? Hitta på saker iallafall.
 
Sedan har jag ju min verksamhet som konstnär som jag känner att jag verkligen vill börja ta på allvar nu. Jag vill bygga upp mitt företag och satsa. Jag känner mig så passionerad och lycklig när jag får måla och hålla på med det kreativa. Och jag känner mig redo nu.
 
Såhär skulle det kanske kunna se ut i min framtida studio.
 
Och jag säger det igen. Jag har lärt mig så jäkla mycket av att bo här i Portugal den här gången. Jag har växt som människa. Jag har lärt mig mycket om mig själv och kommer att fortsätta att lära mig mer om mig själv och livet så länge jag lever. Det är så jäkla intressant att leva. Livets skola liksom.
 
Note to self; ta aldrig något för givet. Livet är en resa.
Emelie

Så sant. livet är en resa både på bomull och taggar men oavsett så är det ett äventyr. Kram på dig och trevlig helg!

Svar: Visst är det så :) Tack detsamma! ❤️
kandees.com

Anna

Det kanske var det som var meningen med portugal. Att inse att du verkligen ville satsa på konsten nu? :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress