NÅGON SOM FÖRSTÅR SIG PÅ PHOTOSHOP?
Okej, är det någon som är teknisk och fattar sig på Photoshop? När jag jobbar i PS (CS5) på min MabBook Air så kraschar det hela tiden. Photoshop har alltid varit struligt när jag jobbat med det i den här datorn och jag kan inte förstå vad problemet är? Ibland funkar det utan problem och ibland strular det som fan. Ibland när jag försöker spara saker i Photoshop så kommer det upp en ruta som säger typ att det inte finns tillräckligt med RAM? Vad betyder det? Kan det också vara så att mitt Photoshop är typ för gammalt? Eller datorn som det är fel på trots att den är nyinköpt? Att jag måste köpa ett nytt? Alltså jag blir galen.. Använde samma Photoshop i min förra MacBook (Pro) och då var det aldrig några problem.
 
Och vilken dator från Mac är egentligen bäst för bildbehandling? Ska man ha en MacBook Pro eller Air eller stationär? Eller spelar det ingen roll?
 
Arny

Hej! Jag är inte bra på PS. Men ram-minnet är datorns arbetsminne. Antingen behöver du en dator med större RAM, eller så kan det räcka att stänga ner alla andra program som du har i bakgrunden. Alltså inte flera flikar på Internet, lyssna på musik, redigera bilder samtidigt utan en sak i taget. ☺❤

Emma

Precis som kommentaren ovan skriver så är RAM arbetsminnet och program så komplexa som PS behöver ordentligt med styrka/utrymme för att kunna köras. En vanlig MacBoob Air har oftast bara 2gb, vilket är väl i underkant. Man brukar säga att man behöver minst 4gb för att kunna köra PS utan att behöva pris sig, om en vill kunna använda fler program är åtta att rekommendera. Det går att uppgradera sin MacBook men vet inte vad det kostar idag.

Hoppas du får rätsida på problemet!

Svar: Tack för din kommentar! Jag har 8GB på min dator, och jag vet att jag valde den bästa varianten av dator när jag köpte denna just pga av att jag vet att jag kommer att jobba mycket i den. Blir eventuellt att köpa nytt Photoshop, jag tror att mitt är för gammalt? Det är liksom en cd skiva.. på något sätt känns det lite stenåldern? Jag vet inte.. haha. Kram!
kandees.com

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress