WILDFIRE
 
Wildfire blev till när jag lekte runt med färger så hela balkonggolvet fick färgfläckar.. Ooops.. Tur det är vattenbaserade färger så det var lätt att få bort. Målade först hela duken svart, sen fick vit färg ge konturerna av ett ansikte och vitt svall.. sen ba ääh orkarnte så smackade på lite orange färg.. 😬 Kände att nåt måste hända! Sedan fortsatte jag med att bearbeta mitt konstverk i photoshop och så här blev resultatet.
 
Jag måste säga att älskar hur den blev! Full av liv och kontraster. Något ögonen dras till. Vad tycker ni?
 
Och namnet.. jag har börjat älska det här med att ge namn till mina målningar och verk. Det kan ge en målning så mycket mer i slutändan. Typ som att namnet på en målning kan göra halva verket.. Svårt att förklara.. Jag har en anteckningsbok där jag skriver ner så fort jag hör/ser/läser en text eller ett ord eller liknande som eventuellt kan bli namnet till en framtida målning.
 
Hoppas ni får en fin söndag!

// Sandra
JAG SVARAR PÅ NÅGRA FRÅGOR
Tusen tack till alla er som orkade ta er lite tid och svara på mina frågor i förra inlägget. Det var så himla kul att sitta och läsa igenom dem! Hade nog hoppats på att liiiite fler skulle vilja svara, men jag respekterar att man kanske inte vill eller att man kanske är för lat. Helt okej :) Tacksam och glad för er som ändå orkade ta er tiden. Tack!
 
Så för att sammanfatta det hela så visade det sig att ni är många som följt min blogg i måååånga år, en del ända sedan starten 2009. Coolt. Många trogna läsare med andra ord. Så roligt! De flesta av er gillar mina konstrelaterade inlägg mest, tex hur en målning blir till. Men lika många gillade även mina grubbel-inlägg som mest, vilket överraskade mig lite. Det har alltid kännts lite läskigt och naket att skriva så öppet och ärligt om mina innersta tankar. Men ni verkar uppskatta det, det gör mig varm innombords och ger mig lite mera kurage att kanske fortsätta med dessa inlägg.
 
Jag frågade även er läsare om ni eventuellt hade en fråga eller fundering till mig och jag har valt ut några som jag svarar på här:
 
Vad gjorde att du hittade just dessa ansikten i ditt måleri?
Jag har förstått att jag målar dessa för mig vackra ansikten eftersom det ger utlopp för något jag anser att jag själv aldrig haft. Ett vackert ansikte. "Jag kanske tycker att jag själv är ful och att jag har ett fult ansikte, men jag kan iallafall få skapa vackra ansikten genom mitt måleri." Jag vet. Jag är störd.
 
Är du pälsallergisk mot ALLA djur eller bara en viss sort? Märker du av det något med er hund eller tål du henne helt och hållet? Av alla frågor så frågar jag dig om din allergi... ;) Men det måste vara en sån mardröm. Jag tål inte katter och tycker bara det är jättejobbigt </3
Alltså I feel ya sister! Det är fruktansvärt frustrerande att vara pälsdjursallergiker och inte kunna få vara bland djur. Jag älskar djur mer än människor och har alltid gjort det, jag har alltid dragits mer till djur än till människor vilket har gjort mig så förstörd att jag gråtit ögonen ur mig för att jag inte "kan" pga min allergi. MEN. Min pälsdjursallergi var som värst när jag var barn, ju äldre jag blivit desto mer verkar den ha vuxit bort? Så pass mycket att jag faktiskt arbetstränade på ett hunddagis under några år utan några värre problem. Det är däremot väldigt knepigt det här med pälsdjursallergi för det är så individuellt vad man tål och hur man tål.. Vissa djur känner jag av mer av och andra mindre. Ena dagen kan jag vara känsligare än den andra. Samma djur och individ kan ge mig olika reaktioner från dag till dag. Skitkonstigt. Selma har jag aldrig någonsin kännt av överhuvudtaget. Inte ens lite.  Och det är i nuläget viktigast för mig. Att känna att jag kan vara henne nära, när som helst, att jag kan gosa in hela ansiktet i hennes mjuka goa päls, att jag kan pussa på henne eller att bli pussad av henne utan att få hudreaktion där hon slickat. Katter som du skriver att du inte tål, är för mig värst. Jag tål verkligen inte katter men brukar gå fram och klappa dom ändå för att jag inte kan låta bli. Hundar är det djur som fungerar bäst för mig.

Det är kanske ingen fråga, men jag skulle gärna vilja se mer av dig. Jag vet att du har skrivit ett inlägg om hur du ogillar att stå framför kameran, men det skulle vara kul att komma ännu närmare dig då många säkert följt din resa i flera år utan att få en desto bättre bild av dig :)
Att jag postar selfies eller bilder på mig kommer bara inte att ske 😘 Jag är ledsen. 😬 Ain't gonna happen
 
Har du någon tatuering eller funderar på att skaffa? :) Din Marco verkar vara en sån duktig tatuerare och bilderna du visade på instastory som du gjort var så fina!
Tack snälla du! Nej jag är inte sugen på någon tatuering.. Men man vet aldrig. Ja Marco är verkligen duktig. Det jag gillar med Marco är att han är fruktansvärt noggrann och hygienisk i sitt arbete.
 
Och en fråga till: jag önskar att jag målade mer. Älskar det, men hittar ingen tid till det och jag har sån liten plats att måla på, min dröm är att ha ett litet rum som man kan spilla och drälla hur man vill haha! Hur ordnar du dina arbetsytor? Och var brukar du köpa dina färger?
Jag fattar verkligen vad du menar.. En av mina största drömmar har alltid varit att få ha en studio där jag kan skvätta färg båda högt och lågt. Man känner sig så begränsad som konstnär om man inte har den yta man känner att man behöver. Innan vi flyttade till Portugal hade jag en liten hörna i vardagsrummet där jag stog och målade. Fick färg på både golv och tapeter trots skydd.. Här i Portugal står jag på balkongen och målar.. Man tager vad man haver liksom. Målet är att skaffa en studio/ateljé så småningom när vi flyttar tillbaka till Sverige men det är ju en kostnad.. Det får komma med tiden. Köpte mina färger på Panduro när jag bodde i Sverige.

Om någon skulle vilja tatuera ett av dina motiv, är det endast genom Marco personen kan gå, om det går alls?
Jag hade lite regler kring det där förut men nu känner jag ba att äsch gör som du vill och känner :) Maila mig bilder på resultatet sen bara ♥

Haha, kom bara att tänka på om ditt hår har reparerat sig efter dreadsen som du gjorde för x antal år sedan x)
Haha vad kul att du liksom kommer ihåg det 😆 Ja, det har reparerat sig fint!
 
Marco & Selma myser ♥
VARFÖR LÄSER DU MIN BLOGG?
Vet ni? Jag är så förbaskat nyfiken på att veta vilka ni är som läser min blogg. Alltså verkligen sådär supernyfiken så jag spricker. Okej. Det lät nästan lite obehagligt. Men jag är så nyfiken. Vilka är ni liksom? Vart kommer ni ifrån? Vad får er att stanna?
 
Så jag tänkte.. Kan inte jag få intervjua er? Ställa några frågor? Det skulle vara oerhört intressant att få veta lite mer om er alla. Jag skulle uppskatta det något enormt iallafall.
 
Bara kopiera frågorna nedan, klistra in dom i kommentarsrutan här nedan och svara på frågorna ♥ TACK!
 
- Vart kommer du ifrån? Stad?
- Hur gammal är du?
- Hur hittade du till min blogg?
- Hur länge har du läst min blogg?
- Vilka typ av inlägg gillar du mest/minst?
- Varför läser du min blogg i första hand?
- Följer du även mig på Instagram? (@sandranobreart)
- Kan du tipsa om någon blogg som du tror att jag skulle tycka om?
- Finns det något speciellt som du skulle vilja fråga mig som du alltid undrat över?