BACK IN SWEDEN
God morgon från ett regnigt och grått Sverige idag! Jag sitter i vår nya lägenhet vid mitt köksbord och dricker kaffe samtidigt som jag skriver här. För ungefär en vecka sedan kom vi fram till Sverige men det är inte förrän nu som vi fått internet till lägenheten. Resan hit har gått bra, men fy så drygt det är att sitta 10-12 timmar i bilen varje dag.. Jag är mest stolt över min kära man som suttit bakom ratten hela tiden. Han har inte låtit mig köra trots att jag erbjudit mig. Jag hade gärna kört lite jag också men jag känner mig tryggare när han kör. Inte för att jag är en dålig bilförare haha, men för att han är en mycket bättre. Riktigt duktig tycker jag att han är faktiskt, han är uppmärksam och kör lugnt och fint. Alltid fokuserad.
 
Så nu är vi här! Hur känns allt då? Att lämna ett soligt och varmt Portugal med 5 minuters promenadavstånd till havet och stranden för att komma till ett grått, regnigt och mörkt Sverige med 10 minuters avstånd (med bil) till ett en brun sjö. Haha. Visst låter jag bitter? Jag är bara ironisk, ni kan vara lugna. Det känns bra faktiskt. Just nu känns detta beslut så rätt, min plan uppe i huvudet känns tydlig och visst hade det väl varit trevligt med lite palmer och stränder här, men vi måste vara här nu. Det är meningen. Vad som händer och vart vi hamnar i framtiden, det återstår att se. Men nu måste vi göra det här.
 
Jag måste bara säga en sak. Vad skönt det är med frisk luft! Ja, det är meningen att det ska vara särskrivning där. FRISK luft. Det är så skönt att ta långpromenader i denna friska luft må ni tro. Jag trodde väl aldrig att det skulle vara en av de saker som jag mest skulle sakna i Portugal, men se där. Den friska fräscha luften. Den har jag saknat! Men det är nåt speciellt med luften här. Och sen: vad rent vi har det! Också en sån där sak som jag aldrig trodde att jag skulle reagera över men wow! Rent, välordnat och fräscht liksom. Konstigt hur man ser saker annorlunda efter en sån här resa och då är ju Portugal ändå inget U land liksom. Helt klart så finns det både för och nackdelar med Portugal och Sverige.
 
Nu ska vi bara försöka komma i ordning här och snart öppnar jag min nya webbutik och det hoppas jag att ni ser fram emot lika mycket som jag :)

Hoppas ni har det bra, vi hörs nästa gång vi hörs. Kramar!

// Sandra
 
Anne-Marie Forsman

VÄLKOMNA HEM IGEN,,,,puss <3

Anne-Marie Forsman

Förstår att det känns konstigt på ett sätt att vara här där det just nu är väldigt mörkt och ganska trist, men som Du skriver,,vi har det ganska rent och fint. Hoppas ni kommer att trivas i er nya lägenhet,,,vi hörs,,,,, puss och kram från farmor

Amanda Jona [FOTOGRAF]

Härligt att det ändå känns bra att flytta hem till Sverige, och åh så spännande med nya webbutiken! :D

Maggiesskafferi

Vilken omställning! Men vad spännande:) Lycka till med webbshopen och att landa. Ha en fin dag:)

Linnéa

Wow vilken udda och cool konstnärlig stil du har. HA EN PERFEKT DAG :)

Camilla

Välkommen hem!! :)) Tänk att min favoritbloggerska är på svensk mark igen - så spännande!! All lycka till er!!

Louie

Välkommen hem!

Carro

Förstår precis vad du menar. Jag lämnade Sverige för soliga Malta. Jag har lärt mig att uppskatta Sverige på ett helt annat sätt nu när jag faktiskt bott utomlands på riktigt ett tag. Solskenet och havet är verkligen fantastiskt här, men jag saknar struktur och natur. Ska tillbaka hem till Västerås och mellanlanda en sväng nu efter jul och misstänker att jag kommer få ångest av kyla och mörker ganska snabbt. Är sugen på att köpa hus nere i Spanien eller Italien om några år. Men alla jag berättar det för nämner Portugal som ett bättre ställe, så jag skulle vilja åka ner och kolla läget. Har du några Portugal-tips kanske jag kan få bjussa på en fika mot att du delar med dig. :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress