Sandra Nobre Art + Design

NY MÅLNING - "MY KINGDOM"
Nu börjar alla bitarna falla på plats vilket innebär att jag förhoppningsvis kan lansera min nya butik nästa vecka. Det preliminära datumet för lanseringen blir den 22/11. Märkte ni något där? Jo siffrorna.. Åter igen 22 och 11. Det är ju fantastiskt! Fast.. den här gången var jag med och styrde lite själv. Jag har själv satt det här datumet just av den anledningen att de här siffrorna alltid dyker upp för mig på olika sätt. Så nästa vecka hörrni, då smäller det! (Förhoppninsgvis). Nya konsttryck, och påfyllning av tidigare konsttryck och två helt nya originalmålningar (om inte fler, beror på om jag hinner måla ytterligare någon ny tills dess).
 
Tänkte inte babbla på allt för mycket idag. Har gått och blivit sjuk och har inte jättemycket energi. Tänkte bjuda på lite bilder från en ny målning som jag började på innan vi flyttade tillbaka till Sverige. Den heter "My kingdom" och är verkligen något extra! Älskar det guldiga detaljerna tillsammans med den petrolgröna bakgrunden. Målningen är ganska liten, bara 50x60cm. Och den är till salu. Antingen kan man lägga händerna på den redan nu och få lite rabatt, eller så kan man vänta tills den dyker upp i min butik när den öppnas nästa vecka. Och se där.. då har man babblat på en massa fast man inte skulle.
 
 
 
 
 
 
 
 
"My kingdom" - 50x60. Målad i akryl.
 
Är du intresserad av att köpa originalet? Släng iväg ett mail till mig på sandranobreart@outlook.com.
 
VAD HAR VI GJORT?!
Gud. Vad har jag gjort? Vad har vi gort? Lite så går känslorna och tankarna just nu. Vafan.. Ni vet ju att jag är skitärlig så jag tänker inte ljuga eller försköna något. Jag ska inte säga att jag ångrar mig att vi flyttade tillbaka till Sverige och jag visste att jag skulle känna såhär i början.. Att gud.. gud vad jag saknar Portugal. Men jag kommer aldrig någonsin att ångra något jag gör i mitt liv. Aldrig.
 
Jag var öppen för alla slags känslor som skulle tänkas komma med flytten tillbaka hit. Och jag sa till mig själv att jag bara skulle omfamna alla känslor. Och acceptera dem. Jag visste att jag skulle kunna komma att känna exakt såhär som jag känner just nu. Så det kommer inte som någon överraskning direkt.
 
Det har förvisso bara gått ungefär två veckor sedan vi flyttade tillbaka till Sverige, men redan har jag blivit påmind om varför jag en gång valde att flytta ifrån landet. Tänk så nyttigt ändå att få komma tillbaka hit till Sverige och få sig denna käftsmäll? Jag ler lite här för mig själv. Livet är komiskt. Ironiskt. Intressant. Och jag älskar hur mitt liv ständigt upplyser mig om saker och ting och hur jag fortsätter att se siffrorna 11, 22, 1111 och 2222 i olika utföranden.. Kanske jättetöntigt men jag ser det som ett teckan från ovan haha. Att jag ändå är på rätt väg.. Jag är uppmärksam och suger åt mig varenda lärdom av livets skola.
 
På något konstigt sätt, känns det som att jag blir klokare för varje dag som går. Är detta en illusion? På senaste tiden har jag faktiskt seriöst börjat fundera på det. Om det bara är ren bullshit eller om det faktiskt är så att jag blir visare och klokare med tiden? Eller.. visare och klokare kanske inte är de rätta orden egentligen.. men.. mer att allt blir klarare i skallen? Fattar ni hur/vad jag menar då? Som att jag blir mer och mer medveten och uppmärksam. Mera mindful.
 
Nej. Här kan jag inte bli gammal hörrni. Trots att vi valt att flytta tillbaka hit nu.. och att Sverige faktiskt är ett fantastiskt bra land på många sätt och vis.. så fattar jag nu att jag inte kommer att vilja bli gammal här. Men. Vi kör på här ett tag nu, vem vet hur länge (?).. Sen får vi se. Portugal finns kvar. Och min plan som jag pratade om i förra inlägget, är fortfarande kristallklar och kommer att förverkligas.
 
Men idag, just idag, saknar jag Portugal extra mycket.
 
 
 
 
Några bilder från de första dagarna i Portugal efter att vi flyttade dit.
 
Kram på er!
BACK IN SWEDEN
God morgon från ett regnigt och grått Sverige idag! Jag sitter i vår nya lägenhet vid mitt köksbord och dricker kaffe samtidigt som jag skriver här. För ungefär en vecka sedan kom vi fram till Sverige men det är inte förrän nu som vi fått internet till lägenheten. Resan hit har gått bra, men fy så drygt det är att sitta 10-12 timmar i bilen varje dag.. Jag är mest stolt över min kära man som suttit bakom ratten hela tiden. Han har inte låtit mig köra trots att jag erbjudit mig. Jag hade gärna kört lite jag också men jag känner mig tryggare när han kör. Inte för att jag är en dålig bilförare haha, men för att han är en mycket bättre. Riktigt duktig tycker jag att han är faktiskt, han är uppmärksam och kör lugnt och fint. Alltid fokuserad.
 
Så nu är vi här! Hur känns allt då? Att lämna ett soligt och varmt Portugal med 5 minuters promenadavstånd till havet och stranden för att komma till ett grått, regnigt och mörkt Sverige med 10 minuters avstånd (med bil) till ett en brun sjö. Haha. Visst låter jag bitter? Jag är bara ironisk, ni kan vara lugna. Det känns bra faktiskt. Just nu känns detta beslut så rätt, min plan uppe i huvudet känns tydlig och visst hade det väl varit trevligt med lite palmer och stränder här, men vi måste vara här nu. Det är meningen. Vad som händer och vart vi hamnar i framtiden, det återstår att se. Men nu måste vi göra det här.
 
Jag måste bara säga en sak. Vad skönt det är med frisk luft! Ja, det är meningen att det ska vara särskrivning där. FRISK luft. Det är så skönt att ta långpromenader i denna friska luft må ni tro. Jag trodde väl aldrig att det skulle vara en av de saker som jag mest skulle sakna i Portugal, men se där. Den friska fräscha luften. Den har jag saknat! Men det är nåt speciellt med luften här. Och sen: vad rent vi har det! Också en sån där sak som jag aldrig trodde att jag skulle reagera över men wow! Rent, välordnat och fräscht liksom. Konstigt hur man ser saker annorlunda efter en sån här resa och då är ju Portugal ändå inget U land liksom. Helt klart så finns det både för och nackdelar med Portugal och Sverige.
 
Nu ska vi bara försöka komma i ordning här och snart öppnar jag min nya webbutik och det hoppas jag att ni ser fram emot lika mycket som jag :)

Hoppas ni har det bra, vi hörs nästa gång vi hörs. Kramar!

// Sandra