LITE BLANDADE BILDER FRÅN MINA DAGAR HÄR
Idag regnar och blåder det här i Algarve. Temperaturen är låg och jag börjar bli sjuk. Hade så ont i halsen i natt att jag trodde jag skulle dö. Men så är jag ju alltid lite extra dramatisk när det kommer till krämpor. Haha. Jag överlevde! Nu mår jag bättre än vad jag gjorde inatt och Marco jobbar så jag ska försöka få målningen klar. Det hann jag inte med i går som den tidsoptemist jag är. Vi var tvungna att åka och fixa en massa papper och tiden rann iväg. Bjuder på lite blandade bilder medan jag sätter igång med målandet.

För några dagar sedan tog vi en eftermiddagspromenad med Selma precis vid strandkanten bland alla klipporna. Alltså det går inte att beskriva hur cool naturen är här på sina ställen. Jag kan inte ens fånga det på bild. Ibland går man igenom tunnlar av träd och buskar. Klipporna är så häftigt formade och överallt växer kaktusar, pinjeträd och eukalyptusträd.
 
Jag kommer aldrig någonsin få nog utav havet.
 
Det finns många fina hus här. Det här huset gick vi förbi under vår eftermiddagspromenad. Det ligger lite på höjden preciiiiiis vid klipporna och havet.
 
Min säl som gör sig redo för surf.
 
Häftiga tropiska växter.
 
För någon vecka sedan var vi på invigningen av Le Pet Salon som våra kompisar öppnat.
 
På många hus här i Portugal ser fasaden ut såhär. Det är traditionellt på de äldre husen. Man skulle kunna tro att det är ett golv, men det är fotat direkt från fasaden. Så vackert! Tänk som golv och vägg i badrumet eller i köket, skulle vara hur fint som helst :)
 
Den lilla sandstigen ner till stranden och havet 5 minuters promenad från vår lägenhet. Am I dreaming?
 
För några kvällar sedan samlades vi utanför våran lägenhet och åkte lite bräda. (Nej jag kan inte åka, jag är alldeles för rädd för å ramla och slå halft ihjäl mig). Jag satt och tittade på, fotade och pratade med de andra. De slutade med att vi var runt 15 personer där. Jag märker hur frustrerad jag blir när jag inte kan prata språket. Jag vill inte prata engelska med folk här, jag vill kunna prata Portugisiska. Jag försöker så gott jag kan. Så småning om tar jag nog någon kurs. Just nu har jag några appar på telefonen som jag övar på. Men Portugisiska är ett väldigt svårt språk. Men vill man så kan man :)
Vera

Det ser sååå vackert ut hela tiden! Här utanför Göteborg regnar det slask och Portugal ser ut som en dröm i jämförelse, jag är oerhört glad för din skull! Och avundsjuk, kanske mest avundsjuk ;)

Svar: Inte ska du vara avundsjuk, du får komma hit och hälsa på! :) Tusen tusen tack för din fina kommentar! :)
Sandra Nobre

Vera

Det låter fantastiskt, jag har aldrig varit lockad av Portugal men efter din blogg så vill jag bara åka dit!

Svar: Vad kul att höra! :) Portugal är oerhört underskattat och lite bortglömt kan jag tycka när det kommer till val av resemål. Det är ett fantastiskt vackert land, fantastiska människor, underbar natur och mat. Tycker absolut att du skall ge Portugal en chans någongång. Kramar :)
Sandra Nobre

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress