WORK IN PROGRESS - DEL II
Här kommer fortsättningen av detta inlägg.
 
Så vad hände med målningen? Målningen fick som sagt stå och damma ett tag. Under vilan såg den ut någonting såhär ↓
 
 
Det gick någon vecka. Jag tog ett djupt andetag, samlade kraft och tänkte nu kör vi vidare. Jag gillade inte färgvalen och började med att tona ner dem. Sedan frågade jag mig själv hur jag skulle gå vidare.. och då får jag en sån där impuls från ingenstans och jag tänker mönster! Jag vill ha mönster. Alltså jag älskar ju mönster, det vet ni ju. Så jag gick bananas och tänkte att jag skulle fylla hela duken med mönster.
 
 
Jag började i ena hörnet men kom inte längre än såhär.. Osäkerheten och velandet började ta överhanden igen. Det här ser för jävligt ut, vad håller jag på med? Gick tankarna. Men idag när jag tittar tillbaka på den här lilla mönstrade hörnan så tycker jag faktiskt inte att det ser så dumt ut. Vad tycker ni?
 
Men åter igen ger jag upp, plockar undan målerigrejerna och ställer tavlan mot väggen. Känner mig värdelös. Okompetent. Sämst. Ni kanske förstår nu vilka orimliga krav jag ställer på mig själv som "konstnär" (När kan man ens börja kalla sig för det) och hur oerhört hård jag är mot mig själv. Prestationsångesten är ofta maximal. Det är så tråkigt. Det ska ju bara vara kul? Eller ska det det? Ska ens jobb alltid vara kul?
 
Och så börjar tankarna hjärnspökena ta fart igen haha.. Suck.
 
Jag är ofta väldigt osäker när jag målar. Ibland jättesäker men oftast osäker. Jag vill bara vara ärlig mot er, släppa in er i min lilla skaparbubbla, låta er komma närmare min verklighet i att vara konstnär. Baksidan. Allt är inte alltid frid och fröjd. Jag ser ofta andra konstnärer som jag upplever verkar "ha det så lätt". Det går så enkelt för dem. De vet precis hur de ska gå tillväga från start till slut. Det verkar så kristallklart. Inte en tillstymmelse av osäkerhet lyser igenom deras skapande. Vad gör jag för fel?
 
Men jag ger aldrig upp. Min själ må behöva vila från mig själv. Några veckor senare är jag tillbaka igen med helt nya krafter och en helt ny idé om vad göra med målningen.
 
Fortsättning följer..
Louie

Tycker det ser jättefint ut!

Svar: Tack snälla :)
kandees.com

Caroline

jag gillar den första bilden med de färgerna. Med mönster på en del av målningen blir det ngt helt annat. p.s. jag går också igenom detta ågren med vissa tavlor :-) Gör om den tills du är nöjd. Då får du bästa resultat till slut.

Svar: Tack ☺☺
kandees.com

Vera

Jag uppskattar både färgerna och mönstren men kanske mest kontrasten mellan de båda! Det är så roligt att se när du bryter upp helt från ursprungsplanen och skapar något nytt!

Svar: Vad kul att du säger det, för det är så typiskt mig många gånger att helt plötsligt byta riktning haha. kRam
kandees.com

Brandon Lee

Du gör precis samma fel som jag och många andra, nämligen överarbetar. Din målning innan det sista ingreppet var fin med härliga kontraster och bra balans, att måla en tavla i en tavla lyckas sällan eller aldrig, tror mig, jag har gjort det misstaget otaliga gånger. Ha det fint Sandra och paint on.

Svar: Tack! Jag tror du har helt rätt att jag överarbetar många gånger. Oftast ser jag det dock inte när jag väl håller på, utan märker det när jag liksom tycker att jag är klar. Och då inser jag att fan, jag borde kanske ha stannat för lääääänge sen..
kandees.com

R

Jag är likadan när det kommer till prestationsångest och höga krav. För mig tar det överhand ibland så jag inte ens ritar eller målar på månader. Efter jag gick på konstskola så har det släppt lite lite. Jag vågar IAF göra mer "fel" även om det känns jobbig. Har också insett att när jag vågar mig ut på "fulresor" så hittar jag nya saker som är helt oväntade ibland. Kanske teknikmässigt eller färgmässigt. Man lär sig saker. Sen finns det vissa saker man dömer ut som fult men som man en månad efter kollar på å gillar. Det är skitkonstigt!

Kör på! Våga gör fult! Har en en duk du bara fulare loss på! Det är ok!

Svar: Men alltså exakt! ❤ Tack för din kommentar!
kandees.com

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress