WORK IN PROGRESS - DEL I
Jag håller just nu på med en målning som även denna känns väldigt exotisk, tropisk samt boehmisk. (Känns som att jag kanske börjat hitta mitt element) Ni som följer mig på instagram, @sandranobreart har säkert hängt med under processen av den här målningen och vet hur pass långt jag kommit. Den är alltså snart klar. Endast lite finslip återstår och sedan ska den bara få sig ett namn.
 
Men det man inte vet är historian bakom den. Eller historian och historian var väl kanske lite att ta i. Men hur började allt den här gången? Jag tänkte att ni skulle få hänga med från början och ääääända till "färdig produkt" alster, uppdelat i flera inlägg.
 
Vi börjar från början. Ni hänger väl med? :)
 
 
Vänster bild: Jag köpte mig en duk på 60x120cm. Lite knepigt mått kan jag tycka men ville göra en "liggande" målning. Nu var detta så länge sen, den vänstra bilden är från mars i år! Jag minns att jag inte hade någon klar bild över vad jag skulle måla för nåt. Detta var första målningen jag påbörjade efter att jag gjort klart The Golden Pineapple. Eftersom jag inte hade några idéer på vad jag ville måla men ändå kände mig så pass inspirerad så tänkte jag att det får bli en abstrakt målning den här gången. 
 
Höger bild: Jag lämnade målningen som på vänster bild för att torka ordentligt i någon dag. Men dagarna gick och jag visste inte hur jag skulle fortsätta. Men så en dag bestämde jag mig för att fortsätta men resultatet blev något helt annat. Jag minns hur missnöjd jag var för det och förbannade mig själv över att jag ändå inte bara lät den vara som den var från början (På den vänstra bilden). Nu hade jag spårat ut tyckte jag. Jag hade både överarbetat den och använt dåliga färgkombinationer/val.
 
 
Så jag gav upp. Eller ska man säga att jag tog en paus kanske? En längre sådan. Jag tappade liksom lite hoppet om denna målningen och kände att jag tappat känslan för måleriet. (Nu kanske ni verkligen kan förstå att det inte alltid går som på räls för mig som konstnär och när jag målar. Det går verkligen upp och det går ner.. Här får ni ta del av baksidan) Hur jag än gjorde så blev jag inte nöjd. Det finns säkert några som tycker att den är jättefin som den är ↑ men för mig själv var jag inte nöjd. Jag visste inte ens vart jag ville komma med målningen utan jag ville bara måla nånting abstrakt men som visade sig bli bedrövligt istället. Så jag la penslarna på hyllan ett tag. Lät helt enkelt målningen få stå. Kanske skulle någon idé börja gro i huvudet om vad göra med målningen. Måla över? Börja om? Eller fortsätta och utveckla det som redan fanns?
 
Så vad hände med målningen? Fortsättning följer..
Emma

Så fint ! Kan du inte visa hur du målar den ? Alltså vad för material osv du använder för att få den så :)

mandy

tänk denna bakrund.. en helt annan typ av kvinna? en kvinna som slåt sig fri från man/fyrkantiga normer med kaos i bakrunden.. till en starkt lysande framtidssökande kvinna? färgtemat skukle vara perfekt till denna bakrund. sjukt inspirerande bilder du gör! det sprätter i hela min kropp. värna om din gåva!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress