GRUBBLERIER
Jag kände för att skriva av mig lite. Innehållet är inget uppmuntrande eller roligt, så ni som inte känner för deppigheter får gärna scrolla förbi :)
 
Och så kommer det en sån där dag då allt känns meningslöst. Jag blir totalt skräckslagen men ändå på ett märkligt apatiskt sätt, när denna känsla överrumplar mig. Det kommer inte alls ofta nuförtiden, (Med tanke på mina tidigare depressioner) det skall understryckas. Men ändå. Idag har det smygit sig på mer och mer under dagen.. Och nu har jag torkat mina egna tårar för att sätta mig ner och skriva det här.
 
Det jag känner idag är en fullständig orkeslöshet. Ingen som helst motivation till att göra något. Ingen lust. Men ändå känner jag en rastlöshet som inte är av denna värld. Det ända jag förmår mig att göra när dessa känslor infinner sig är att ligga i soffan och göra ingenting, eller, sova. Jag kan inte tvinga mig eller pusha mig själv att göra något "vettigt" när jag mår såhär. Och ingen annan verkar kunna göra det heller. Mitt humör är på botten.
 
Då förbannar jag mig själv. Det blir ett inre krig där jag blir arg på mig själv för att jag känner såhär.
 
Så vad gör jag för att försöka lösa situationen? Jo. Jag försöker acceptera läget som det är, trots att jag blir rädd för mina egna deppighetskänslor, (Ja, jag blir rädd för dessa känslor eftersom jag då tror att jag är på väg in i en ny depression) och så försöker jag att inte göra alltför stor grej av det hela. Jag tänker att det går över. Och att jag väntar ut det. Jag tänker också att det eventuellt kan vara mensen som spökar som är beräknad komma om exakt 7 dagar.
 
Så varför känner jag såhär idag? (Frågar jag då er eftersom jag nyss skrev att jag inte försökte göra en stor grej utav det haha). Håller jag på att komma in i en ny depression? Eller är det mensen som ställer till det? Alternativt bara en dålig dag? Jag kan inte låta bli att tänka lite på det här inlägget jag skrev för ett tag sedan, där jag också kände mig låg. Och då var det minsann i samband med menstruationen. (Hör ni hur jag försöker försäkra och lugna mig själv om att allt är okej och som det ska?)
 
NU. Känns det faktiskt lite lättare. Bara att få skriva av sig lite. Att få ur sig.
I morgon är säkert dessa känslor som bortblåsta, det hoppas jag. Eller iallafall att det är en bättre dag.
 
Kramar!
Andrea

Exakt sådär har jag kännt sen jag blev gravid!! Fy fan vad jag hatar det. Mår så uruselt i hela kroppen. Ingen som helst livslust kvar alls. Men som du försöker jag ta det lugnt och tänka att det går över. Det är trots allt bara hormoner, förmodligen i ditt fall å. Bara glida med i skiten tills det går över antar jag :/ styrkekram! <3

Svar: Men herrejösses att du mår SÅ dåligt sen du blev gravid (Jag antar att du är Andrea Andrea, alltså Robins Andrea?) Alltså, jag har tänkt skriva till dig flera gånger men så glömmer jag bort. Stort grattis till tillskottet <3 Lite oväntat dock haha. Hemskt tråkigt att du ska behöva må så dåligt.. usch och fy. Stackare. Finns det ingenting som hjälper? Hoppas så att din fortsatta graviditet blir bättre och bättre <3 Massa styrkekramar tillbaka! <3
kandees.com

Louie

Vet den där känslan, kämpar på med min depression och känner ofta en rastlöshet, samtidigt som man är helt slut och inte orkar göra någonting. Många gånger blir det värre när mensen kommer, så kanske är så med i ditt fall med, precis som du skrev. Hoppas iallafall att det blir bättre, kämpa på!

Svar: Men stackare, att kriga med depression är fan inte det lättaste. Jag vet. Du kommer vinna kriget, lovar. En vacker dag. Ge aldrig upp. Styrkekramar till dig!
kandees.com

S

Jag får såna riktiga skitdagar innan min mens börjar också. Det slår aldrig fel, men jag förstår heller inte att det beror på det förrän mensen faktiskt börjar.
Kan ha haft en asbra dag, sen vakna nästa dag och vara SÅ låg. Ingenting känns bra, har bara ett stort orosmoln i hela kroppen. Orkar inte göra nånting och känner mig som världens sämsta människa. Sämsta hundägaren. Sämsta mamman. Sämsta sambon. Sämsta kollegan osv osv...
sen nästa dag är det som bortblåst igen. Och mensen kommen smygandes några dagar senare!

Kroppen är allt bra mystisk....

Svar: OM den är. Tack för att du delar med dig, alltså jag är exakt lika dan! Jag är världens sämsta människa innan mensen ska komma. Det suger.. Men det är ju bra att det bara är då och inte för jämnan.. Det gäller ju att se det positiva i allt.. Haha :) Kramar!
kandees.com

Åse

Kraaaaam på de❤️

Svar: Mostis <3
kandees.com

Vera

Jag är liksom du mästare på att skylla ifrån mina känslor på yttre omständigheter och jag tror att det är både bra och dåligt. Det är skönt att kunna vifta bort det men jag tror att det är farligt att göra det i längden, det är nog viktigt att erkänna för sig själv att allt inte är bra och att det är okej. Ta hand om dig, styrkekram <3

Svar: Precis, därav min mening "att jag försöker acceptera läget som det är". Jag förstår vad du menar och håller med. Det måste finnas en balans tror jag. Kramar <3
kandees.com

Ninni

Brukar också må dåligt dagarna innan PMS. Jag har börjat äta antidepressiva och det hjälper :) det var läkaren som föreslog det, premalex heter medicinerna jag tar som ska hjälpa mot PMS. Man tar de bara 2 veckor i månaden :) kanske något att testa? Kram

Svar: Tack för tipset! Äter däremot redan medicin sedan några år tillbaka som funkar kanon för mig. Kram
kandees.com

Ninni

dagarna innan mens ska det stå

Vanessa Johansson Ljungdal

Pms eller pmsd, vissa klarar inte av humörsvängningar lika mycket som andra. Pmds är en värre verision då man kan bli nedstämd och irriterad. Finns appar som hjälper en att hålla koll på pms osv, min heter once och hjälper mig med både fertilitet - - kan tex känna kärlekskänslor till min kk, och blir sjukt kåt, men försvinne senare bara på en dag då ägglossnings "fasen" är över, (sjukt läskigt), så bra att veta varför man känner så. Samt att seratoninhalten dippar direkt efter ägglossningen (därav besattheten av choklad/ godis ökar direkt innan man får mens, för att höja seratoninhalten)

Så du kanske är väldigt känslig mot just humörsvängningar , så därför kan det vara bra att följa allt så du int blir orolig :) <3

Svar: Men gud vilken intressant läsning! Tack för det! :) Jag har också en mens-app, den heter Flo. Tycker den funkar bra. Det är skönt att hålla koll på mensens alla faser. Tack för att du delade med dig! :)
kandees.com

Vanessa Johansson Ljungdal

Både fertilitet/ägglossning OCH pms, samt när mensen ska komma osv. *

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress