ATT VARA INTROVERT - DU ÄR INTE ENSAM!
Jag vill bara säga TACK till alla som skrivit till mig i förra inlägget. Hade ingen aning om att det faktiskt var så många som kände igen sig. Herregud! Det är ju både bra och.. inte så bra kanske. Alltså att man känner sig så miserabel menar jag. Men skönt att man inte behöver vara helt solo i sina miserabelkänslor. Vi är tydligen en hel familj! Det var så många som skrev så bra saker som gjorde att jag faktiskt blev alldeles lugn inombords. För helt ärligt, jag trodde att jag var helt ensam om att känna såhär.
 
Några utav er som skrev till mig satte verkligen orden. Bokstavligen.
 
- Jag är introvert och jag behöver få ladda batterierna ensam. Att vara med andra tar oftast energi istället för att ge.
- När någon frågar om vi ska göra något (kan vara flera dagar fram) så brukar jag känna att jag är hellre hemma.
- Det tar så mycket energi att vara trevlig. (Inte för att jag är otrevlig annars..)
- Stressen över att ge ett bra första intryck med nya människor är superläskigt. (Suger musten ur en!)
- Jag klarar inte av vänskap där det finns krav på att höra av sig och att träffas.
- Jag har förlorat så fruktansvärt bra vänner just för att jag gärna isolerar mig. Gillar att umgås med folk men till en viss utsträckning.
- Jag är exremt introvert och sånt suger i detta superextroverta samhälle vi lever i idag.
 
Tack till er som tog er tiden att skriva till mig, det betyder oerhört mycket ska ni veta. På riktigt. Tack! Vi är inte ensamma. ♥
 
Avslutar inlägget med en closeup på en av mina målningar "Guardian Angel". Hon ser ut att tillhöra oss introverta själar där hon gömmer sig lite bakom sitt blonda hårsvall.
Reebehcka

Låter som personlighetsdraget HSP :) är typ 1/5 som har det vilket innebär att man är högkänslig och behöver mycket egentid för att ladda batterierna. Är så själv och mår bättre nu när jag läst på om det och förstått att det är rätt så fint att vara sån. Dock är det rätt jobbigt med :)

Camilla

Alltså, dina målningar 😍

Anna

Jag tror att jag har hittat min nya favoritblogg! Inte bara en helt underbar person som har en sådan talang, men som också är introvert. Fullkomligt ÄLSKAR stilen på dina verk!

Jag tror att hemligheten med att hitta vänner, är helt enkelt att ha fler introverta vänner, för de förväntar sig aldrig att man ska vara bra på att hålla kontakten. Eller ha extroverta vänner som verkligen älskar och accepterar en för den man är. Jag har haft tur som har 3 riktigt nära vänner som jag vet alltid kommer att finnas där, hur dålig jag än är på att höra av mig eller oavsett hur ofta jag ställer in planerade träffar.

En annan sak som hjälpte mig något enormt var att ta MBTI-testet och sedan läsa på om sin personlighetstyp. Har aldrig varit med om något liknande förut. Det var som att alla pusselbitar föll på plats när jag satt där och läste om min personlighetstyp, INFJ.

Nu ska jag sluta vara jobbig! Ha en jättefin kväll! :)

Svar: Du är inte jobbig nånstans! Jag bara uppskattar att du skriver till mig och delar med dig av dina egna erfarenheter och tips. Och tusen tack för komplimangerna, så glad jag blir 💕 Jag ska kolla upp det där testet.. låter ju intressant.. Massa kramar till dig!
kandees.com

Emma

Kände igen mig väldigt mycket i ditt inlägg, är extremt introvert och har undvikande personlighetsstörning. Bara att veta det hjälper lite, för man kan börja acceptera att allas personlighetsstrukturer är olika och har formats genom hela sitt liv. Jag får iallafall inte panikångest så fort jag ska träffa någon/gå på en tillställning, jag tänker att de extroverta får hålla låda och så kan jag sitta och vara tyst och lyssna, det gör mig inte till ett ufo utan till en lyhörd och intresserad person. Det är tufft att flytta utomlands och bara har sin sambo och sin konst och inser att man inte har något vardagligt umgänge, där befinner vi nog oss i liknande situationer, men här på bloggen har du ju vänner :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress