KRIGARE PÅ EN TRON
Jag har mått mycket bättre senaste dagarna, kännt mig motiverad och glad igen. Jag sålde en originalmålning i förrgår och självklart bidrar detta till en topp i humöret. Samma dag börjar jag på en helt ny målning och känslan jag har när jag målar på den är braaa så det bidrar naturligtvis också till sin topp i humöret. Denna målning känns annorlunda från mina två senaste mycket färgglada verk "The Golden Pineapple" och "The Pearl of Madeira" (Som jag ännu inte postat här på bloggen, det kommer. Var inte oroliga).
 
Tydligen kände jag för att tona ner det lite denna gång med mindre färger. Hon känns lite som en krigare på en tron. Hon ska få någon form utav huvudbonad fylld med mönster tänkte jag. Jag älskar henne! Tack och lov. Det här med tekniker hörrni. Det är intressant. Det finns tusentals olika sätt att måla och skapa konst på känns det som. Inget är rätt eller fel. Jag experimenterar fortfarande bland olika tekniker och finner nya intressanta sätt att skapa på hela tiden. Jag har under den här målningen kommit på att jag älskar att jobba mer med vatten. (Tänk er akvarell fast jag använder akryl) "Det flyter på", på ett helt annat sätt än om man änvänder tjock färg med mindre vatten. Men jag älskar också känslan av att blanda olika tekniker och medier. Nu ska jag sluta babbla och fortsätta måla.
 
Ni kan följa arbetet även på instagram @sandranobreart.
 
Dags att börja skissa upp motivet på den vita duken.
 
Skissen i min skissbok.
 
Den vita duken har nu börjat fyllas.
 
Mer skuggningar på duken. Med blyertspenna!
 
Nu har akrylfärgen fått ta över.
 
Och här är jag nu. Precis börjad men mönstren på hennes huvudbonad.

Fortsättning följer..
NY SKISS
Hur mår jag idag då? Idag mår jag mycket bättre än igår. Så skönt!
 
Men.
 
Mot kvällen här nu så har det smygit sig på igen. Jag känner mig jätte irriterad, trött och bitter. Värdelös. Alltså det MÅSTE vara mensen.
 
 
Jag har i stort sätt sysslat med konst hela dagen idag, allt kändes så bra till en början. Jag fick ihop en snabb skiss på en idé jag har haft i huvdet ett tag ↑ och jag hann till och med börja på en målning baserat på skissen. Men så börjar jag åter hysa tvivel, osäkerheten och känslan av att vara sämst liksom tog överhanden och nu sitter jag här sur och bitter och tycker att jag är en sämst konstnär. Alltså hur orkar jag ens med mig själv!? 😂
 
Vi får helt enkelt se om det blir något av målningen sen eller om jag målar över skiten. I morgon tänkte jag ta nya tag och fortsätta. Wish me luck ♥
 
Ber om ursäkt för att jag sprider negativa vibbar..
Jag orkar inte med någon fasad bara.
GRUBBLERIER
Jag kände för att skriva av mig lite. Innehållet är inget uppmuntrande eller roligt, så ni som inte känner för deppigheter får gärna scrolla förbi :)
 
Och så kommer det en sån där dag då allt känns meningslöst. Jag blir totalt skräckslagen men ändå på ett märkligt apatiskt sätt, när denna känsla överrumplar mig. Det kommer inte alls ofta nuförtiden, (Med tanke på mina tidigare depressioner) det skall understryckas. Men ändå. Idag har det smygit sig på mer och mer under dagen.. Och nu har jag torkat mina egna tårar för att sätta mig ner och skriva det här.
 
Det jag känner idag är en fullständig orkeslöshet. Ingen som helst motivation till att göra något. Ingen lust. Men ändå känner jag en rastlöshet som inte är av denna värld. Det ända jag förmår mig att göra när dessa känslor infinner sig är att ligga i soffan och göra ingenting, eller, sova. Jag kan inte tvinga mig eller pusha mig själv att göra något "vettigt" när jag mår såhär. Och ingen annan verkar kunna göra det heller. Mitt humör är på botten.
 
Då förbannar jag mig själv. Det blir ett inre krig där jag blir arg på mig själv för att jag känner såhär.
 
Så vad gör jag för att försöka lösa situationen? Jo. Jag försöker acceptera läget som det är, trots att jag blir rädd för mina egna deppighetskänslor, (Ja, jag blir rädd för dessa känslor eftersom jag då tror att jag är på väg in i en ny depression) och så försöker jag att inte göra alltför stor grej av det hela. Jag tänker att det går över. Och att jag väntar ut det. Jag tänker också att det eventuellt kan vara mensen som spökar som är beräknad komma om exakt 7 dagar.
 
Så varför känner jag såhär idag? (Frågar jag då er eftersom jag nyss skrev att jag inte försökte göra en stor grej utav det haha). Håller jag på att komma in i en ny depression? Eller är det mensen som ställer till det? Alternativt bara en dålig dag? Jag kan inte låta bli att tänka lite på det här inlägget jag skrev för ett tag sedan, där jag också kände mig låg. Och då var det minsann i samband med menstruationen. (Hör ni hur jag försöker försäkra och lugna mig själv om att allt är okej och som det ska?)
 
NU. Känns det faktiskt lite lättare. Bara att få skriva av sig lite. Att få ur sig.
I morgon är säkert dessa känslor som bortblåsta, det hoppas jag. Eller iallafall att det är en bättre dag.
 
Kramar!