VILKEN GILLAR DU MEST? OCH LITE GRUBBLERIER
Salvation & Mother Earth.
 
De här pinglorna är målade i akryl på 80x100cm dukar och går i samma tema. Tanken var från början att måla en hel serie såna här i olika färgskalor. Först blå, sen grön och nästa skulle gå i rostiga toner och etc.. De påminner mig lite om änglar? Eller skyddsväsen kanske? Eller nej.. Krigarkvinnor? Kvinnlig hövding? Vad tycker ni? Hur tolkar ni dem? Och vilken gillas mest? Den blå eller den gröna pinglan?
 
Men så "tröttnar" jag typ. Vill göra något "nytt". Så det blir aldrig någon serie utav något. Löftet till mig själv i år var att släppa på alla dessa krav, all denna press och måsten. Att till och med skita i att ha någon slags "röd tråd" genom mina verk. Att helt enkelt strunta i att man måste kunna se att det är ett "Kan Dee" verk (Eller Sandra Nobre nu då). Att istället bara måla och skapa det som faller mig in för stunden.
 
Men är jag ute och cyklar då? Som konstnär liksom. Som har konsten som mitt levebröd och yrke. Borde man ha en specifik stil som kännertecknar en eller kan man köra på hejvilt? Hur tänker ni kring det här eller har tanken ens slagit er?
Sofie

Kände att jag var tvungen att flika in här haha. Vad du än skapar är guld Sandra. Men.. Dina dockor/divor har sådan otrolig attityd och utstrålar en sånt självförtroende så man kan ta på det! Snälla överväg att fortsätta med dina änglar för de är AMAZEBALLZ. Otroligt balla. Kram

Svar: Vad intressant att du tolkar det som att mina dolls uttrycker självförtroendefår det är allt annat än vad jag själv utstrålar, i mig själv alltså. Men tanken har de senaste året varit lite att måla den jag en dag vill vara. Eller strävar efter att bli. Förstår du hur jag menar? Att när jag tittar på mina verk nu, så ska jag känna stöd och pepp inför min personliga utveckling som människa och individ :) Tusen tack för din kommentar och fina ord. Kramar
Sandra Nobre

Hamlet

Salvation är underbar, och jag upplever dem som krigarkvinnor om nu beskrivning av dem är nödvändig, tycker att de talar oerhört bra för sig själva.
Jag älskar när konstnärer inte känner sig bundna till en speciell stil utan vågar göra allt, det känns vågat och som att konstnären verkligen har roligt och utmanar sin kreativitet. Så kör hårt och grubbla inte så mycket <3

Svar: Tack, du har nog helt rätt! :)
Sandra Nobre

Ann-Sofie

Om man "kör på hevilt" som du säger så är ju det din stil, så tänker jag, och jag tycker att man som konstnär skall måla det man själv vill och inte vad man tror andra vill.
Så kör på hejvilt tycker jag.
Lycka till med flytten och det nya livet i Portugal :)

Svar: Tusen tack för dina råd! :) Och tack för lyckoönskningarna. Kram
Sandra Nobre

Iza

Jättefina båda två, men det blå är finast tycker jag :)
Jag målar/ritar/vad man nu än kallar det, en del själv, fast jag delar inte med mig av något och jag är inte ens i närheten av att leva på det, men jag kan uttrycka mig ändå 😂 Jag tror inte att man ska kämpa för att satsa på en särskild stil, det blir nog en särskild stil naturligt utan att du tänker på det själv tror jag. Kanske satsa på en snygg initial/krusidull som gör att folk tänker "aha, den där krumeluren har jag sett förr"?

Svar: Tusen tack för att du delar med dig av dina tips! Jättebra tips med initialen! När du skrev det så tänkte jag direkt, aha! Där har jag det! Så tack! :) Kramar!
Sandra Nobre

Andrea

Wooh blast from the past! Kickade förbi nu, såhär hundra år senare -va kul att du är igång med bloggandet igen!

Superfina tavlor!

Och det där med stil är inget du behöver ta så allvarligt på, för det kommer naturligt :) Foka mer på att utveckla skills inom sånt du känner dig osäker på, t.ex ögon som du nämnde några poster ovan.

För grejen är att om man endast tränar in en egen stil för att den känns "enklast" så kan det lätt bli en fälla med tiden, för vad händer en dag om stilen inte är lika trendig längre? Har man grundskills så kommer ens signum fram oavsett.

Så kör bara, tycker man kan se att det är en Sandra Nobre, då allt du gör utsrålar en viss attittyd/allvarlighet och ibland sorgsenhet. Du är grym :)

Svar: Tusen tack för din kommentar och dina tips och åsikter :) Kul att du tittade in här igen. Kramar!
Sandra Nobre

mandy

tycker de ser ut att heta Isa och Lava?
Undrar hur en feminin kvinna vid namn Vilda skulle se ut? som Annanas tjejen kanske?

Svar: You never know 🤔☺
kandees.com

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress