VI TAR BILEN TILL PORTUGAL
Här är jag koncentrerad, in the making of Citrus. Pssst.. följ mig på instagram @sandranobreart.
 
Det kliar i mina konst-fingrar just nu. Jag vill så gärna måla, vara kreativ och kladda med färger. Men just nu i all flyttröra finner min själ inte riktigt ro. Det står flyttkartonger överallt och den vita akrylfärgen är slut. Vad tar man med sig för prylar när man ska flytta till ett annat land?
Jag har en kartong som det står PORTUGAL på. I den har jag börjat packa saker som jag inte vill lämna. Några loppisfynd. Några böcker. Några personliga föremål. Men sen då? Det mesta, eller typ nästan allt kommer vi att skänka bort. En låda för mina konstgrejer följer såklart med. Lite kläder. Men sen är det nog inte så mycket mer.
 
Vi kommer att ta vår lilla buss ner till Portugal. Vi flyger inte. Eftersom Selma ska med så vill vi ta bilen. Jag klarar inte av att sätta henne på ett plan i lastutrymmet. Jag skulle aldrig förlåta mig själv om något skulle hända henne eller om hon skulle bli traumatiserad och ej sig lik igen efter en flygtur. Det blir också ett äventyr i sig att ta bilen, vi har inte brottom alls. Vi tar det lugnt, stannar och ser oss omkring. Ett litet familjeäventyr. Hon älskar att åka bil dessutom, Selma. Alltså jag har aldrig sett en hund som faller i detta lugn som Selma gör så fort hon är i bilen. Hon blir helt fridfull. Ligger hon inte och halvsover eller myser med huvudet i mitt knä så älskar hon att sticka ut huvudet genom rutan och låta både tunga och öron fladdra hejvilt. (Hon sitter i hundbilbälte mellan mig och Marco då det är tresits där fram. Vi har en Renault Traffic med 5 dörrar)
 
Men så mitt i all flyttröra så kliar det som 17 i fingrarna.. Åh vad jag önskar att jag hade en egen studio där jag kunde få vara det kreativa kaos som jag är när jag är in the flow. Ett av mina mål 2017 är att hitta just den där ateljén. Jag ska kämpa för det.
Hanna Karlsson

Lycka till med flytt! Det där att bila ner tycker jag låter som en jättebra idé. Om jag hade haft utlandsflyttplaner så hade jag också velat göra den varianten.

Svar: Ja, med tanke på att vi har en fyrbent familjemedlem så känns det bäst :)
Art by Kan Dee

Carolina

Jag har följt din blogg sen starten och jag slutar aldrig inspireras av dig! Det ska bli fruktansvärt spännande att följa er flytt till Portugal och se vad nya miljöer bidrar med till ditt kreativitetskonto :)

En fråga ang. "Citrus", vilka mått är det på duken och var köper du dina dukar? Jag är nämligen sugen att börja måla mer och vill ha tag på en stor duk. Typ i storlek med den som Citrus ser ut att ha.

Ha det fint och stort lycka till med flytten! Portugal - Vilken dröm! :)

Svar: Åh vad kul att höra! Vad glad jag blir! Tusen tack! Du får mer än gärna följa med på mina äventyr :)
Jag brukar köpa mina dukar på Panduro och deras största mått på dukar är 100x100cm. Tyvärr är Panduro väldigt dyra men har inte lyckats hitta några andra ställen som säljer så stora dukar här i Västerås där jag bor.

Kramar!
Art by Kan Dee

Emma

Wow, känner igen dina tjejer från något år tillbaks men aldrig läst din blogg. Så sjukt fina och inspirerande målningar och blogg, målar/ritar själv mycket och är så peppad att läsa och se andras kreativ vardag. Portugal låter superhärligt, ser fram emot att följa dig framöver! :D

Svar: Vad kul att höra! :) Du är välkommen att titta in här så mycket du vill! Kramar
Sandra Nobre

När Annie fotograferar i Kalifornien

Så kul! Förstår det där med hunden. Min vovve fick stanna hemma hos min mamma när jag flyttade. Skittrist att vara borta från djuren i tre år. Jag tog med mig två väskor med all min kamerautrustning invirade i kläder. Inga prylar. Allt sådant fick bo hos mamma. Men jag flyttade inte till USA för att stanna permanent heller, redan från början visste jag att jag skulle hem igen så det var inte alls samma sak som det blir för dig. Det skulle jag aldrig fixa. Har längtat hem varenda dag och nu har jag bara ett halvår kvar i staterna. Hade mycket arvegods som hade varit svårt att lämna permanent. Men framförallt har jag saknat familjen och vädret. :-)

Svar: Det verkar som att du inte riktigt trivts i USA? Nej, jag skulle aldrig kunna lämna Selma kvar här. Hon ska med! Så är det bara. Hon kommer få ett helt annan livsstil där och hon kommer att få vara mycket mera utomhus och hänga mer på en massa äventyr med oss. Jag tror att det kommer bli fantastiskt! Kram
Sandra Nobre

Emelie

Åhh vilken dröm. Jag har dagdrömt om att ta mig till Lissabon men det får nog bli nästkommande år istället (har redan en del resor inplanerade). Du får blogga om livet där sen. <3 Kram

Svar: Jag har faktiskt aldrig varit i Lissabon men skulle väldigt gärna vilja åka dit och se. Det blir nog säkert en och en annan trip dit sen när vi bor i Algarve :) Självklart bloggar jag om mitt nya liv i solen sen. Kram
Sandra Nobre

När Annie fotograferar i Kalifornien

Trivts har jag gjort, men jag flyttade kanske dit en dålig tid i livet. Strax efter att jag åkt dog en närstående och jag kunde inte vara med på begravningen. Hade landet legat mycket närmare hade det varit en annan sak och man kunde åkt hem på besök lättare och oftare. Jag är en familjemänniska och att ha älskade så långt borta att det gick år mellan att jag såg dem var riktigt jobbigt, och så hade jag ju katt och hund kvar i Sverige. Att ta över dem var aldrig aktuellt, för min hund är väldigt orolig av sig och att flyga är ju hemskt för större djur som inte kan vara uppe i kupén. Och sedan tre månaders karantän... det skulle jag inte göra motd em. Då har dem det bättre hos min mamma så länge, men det är tungt att vara ifrån dem!

Jag älskar kulturen och mina vänner i Kalifornien, och arbetsmässigt var det underbart att vara där och jag skulle gärna ha stannat och jobbat där. Jag älskar engelskan! Men att vara där fick mig att inse hur mycket min familj och mina vänner betyder, och att jag inte vill vara så långt borta ifrån dem att jag kanske aldrig träffar vissa av dem igen. :-) Alla borde bo utomlands någon gång i livet, om inte annat för att lära känna sig själv och sina värderingar! Och i framtiden funderar jag och sambon på att bo en sväng i Skottland. DET vore inte så långt bort och en mycket vacker plats. Hans familj tillverkar nämligen Whiskey och jag älskar naturfoto.

minna

Du är så sjukt cool😁

Svar: Haha Är jag? :P
Sandra Nobre

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress