Livet. Ja det har jag lärt mig går upp och ner. Och det oavsett vart än i världen man befinner sig. Det är dock bra att man inser det. Men ändå är det viktigt att man försöker njuta och vara tacksam över den tillvaro man ändå har.. just här, just nu. Självklart är det också viktigt att tillåta sig själv att vara deppig ibland. Men att det inte får ta överhanden. Det är viktigt att ha en balans tror jag.
 
Fast ibland kan jag dock undra.. Blir en människa någonsin nöjd? Alltså helt nöjd? Vad tror ni?
 
Människan är märklig på så många sätt. Samtidigt är människan faschinerande på många andra sätt och jag vill gärna tro att vi är kapabla till så mycket mer än vad vi tror.. Tror ni att man kan styra sitt sinne till exempel? Att bara vi lägger manken till så kan vi så gott som uppnå vad som helst här i livet? Om man liksom jobbar påt? Övar sin hjärna.. sitt sinne? Vad tror ni? Hur får man det där "drivet" till sig? Det där jäklaranammat? Och hur hindrar man sig själv från att fastna i negativa tankemönster och istället uppskattar och ser det positiva i det man har här och nu? Att låta det sistnämnda istället få vara drivkraften till att uppnå det man än vill här i livet?
 
Det.
Det är frågan det.
// Mixed

LET'S GO CAMP!

Ikväll packar vi bussen och drar oss iväg västerut för att surfa, campa och hänga i naturen. Det är helt galet hur temperaturen skiljer sig här i södra Portugal mot tex Sagres som ligger i väst. Den kan sjunka med mer än tio grader (!) Men så skönt med lite fräschare luft när det är sådan tryckande hetta här så att man knappt kan vara ute. Framförallt skönt för lilla Selma. Augusti är även den månaden som det är som mest turism här och som de antisociala människor vi är så tycker vi att det blir lite jobbigt med allt folk. Man kan ju tycka att vi skulle bosätta oss i en stuga mitt ute i skogen någonstans istället haha.
 
För ett tag sedan gjorde vi just detta. Ja alltså vi flyttade inte ut i skogen men vi åkte västerut för att surfa och campa. Då tog vi bussen och hittade ett lugnt ställe nära en grillplats som var helt tom (kommer ju inte hända nu i augusti men..) och övernattade. Vi grillade, drack lite öl, pratade och bara njöt av tystnaden borta från civilisationen. Vid skymningen drog vi oss in i bussen där vi hade gjort mysigt med massa kuddar och täcken, och kollade på några avsnitt av The Handsmaids Tale. Sedan somnade vi med Selma mellan oss medan vi höll om henne och strök på henne och varandra. Kärlek! Vi vaknade upp till en ny solig dag och efter lite kaffe och frukost stod surfing på schemat.
 
Världens godaste öl heter just Sagres och ser ut såhär. Det finns en mini-variant också, den är nästan bättre eftersom den håller sig fräschare längre pga av mindre mängd.
 
Min största kärlek i livet.
 
Medan vi grillade stoppade jag lite godis här och där i en gigantisk kotte som Selma fick roa sig med. Det gillade hon.
 
Vår lilla Skruv.
 
Vi var såklart tvungna att fota solnedgången som snart skulle gömma sig bakom havshorisonten.
 
Och här övernattade vi.
 
Funderar på att ta med mig kameran även denna gången. Tycker ni om såna här inlägg? Tyvärr är jag ju själv aldrig med på några bilder och nu vet ni ju varför.. Jag får ju panik när en kamera åker upp framför mig. Kanske dags att börja utmana även denna fobi.. Huaa.. Ryser bara vid tanken. Att vara med på foton är nästan den absolut största och starkaste fobin jag har.
 
Kram på er! ♥
Goddag mina kära. Jag ska snart ta med mig Selma ut på en liten runda runt kvarteret, det är över 35 grader varmt så under dagarna blir det bara kortisar vilket är lite tråkigt.. Jag tycker lite synd om Selma som får vara så mycket inne nu under de hetaste månaderna här och jag måste erkänna att jag saknar de långa skogspromenaderna i svala Sverige just nu. Jag saknar lukten av fuktig skog och jag saknar att plocka svamp haha.
 
Jag saknar min familj.
 
Men livet ska väl inte alltid vara frid och fröjd heller. Hur som haver så har jag köpt min största duk någonsin som jag snart ska fylla med färg och en flamingo tänkte jag. Storleken är 100x120cm, det kommer bli spännande.. Jag har gjort en snabbskiss på en idé som ploppade upp i huvudet för några veckor sedan:
 
 
Ja jag vet, det är jättedålig kvalité på bilden. Det är för att jag skissade ner den på en sån där gul liten post-it lapp ni vet. Huvudsaken är att min vision finns på pränt. När jag kommer tillbaka från rundan med Selma tänkte jag i lugn takt börja med målningen. Det kanske blir en flopp. Det kanske blir en succé. Vem vet. I vanliga fall brukar jag liksom tycka mer om mina idéskisser än själva målningarna som blir utav dem sen.. Undrar varför. Men vi får se helt enkelt. Wish me luck!

Kärlek till er ♥

OM MIG:
Hej! Jag heter Sandra (Tidigare känd som "Kan Dee" och grundare av webshopen Kan Dee Shop) och bor i södra Portugal tillsammans med min framtida man Marco och vår hund Selma. Här skriver jag om mitt liv som konstnär och designer och delar med mig utav min vardag.

KONTAKT:sandranobreart@outlook.com

@ARTBYKANDEE

INSTAGRAM