EXPLOSIV BILDBOMB
För några dagar sedan var det stora vågor här i Galé. Vinden låg stilla och det var varmt och jag och Marco bestämde oss för att ta en tur till Evaristo som ligger några minuter med bil från vår lägenhet. Det här stället är speciellt när det väntas stora vågor. De slår hårt mot klipporna beroende på tidvattnet och vågornas brytpunkt. Har man tur bjuds man på en riktig show. Något som måste upplevas i verkligheten. Jag fotade över tusen bilder som jag har gått igenom, en efter en.. Det är svårt att fånga känslan på bild, alltså ni fattar inte vilka gigantiska "splashes" (Ge mig gärna ett bättre ordval? Hittar inget bättre i min ordbank..) som nästan sköljde över oss när vågorna slog emot, BAM. På bild ser det inte ens i närheten så maffigt ut som det är att få uppleva det i verkligheten. Otroligt vackert! Här kommer lite bilder:
 
På väg mot showen vid klipporna.. Redan när vi parkerade bilen kunde man höra ljudet av hur vågorna slog emot. Kraftfullt dånande, nästan skrämmande.. Naturen är otrolig ibland.
 
Vi börjar närma oss..
 
Lugnet före ett set med vågor.
 
Ett av mina första försök att fånga smällen.
 
Så vackert när vattnet sköljer över klipporna och nästan bildar känslan av vattenfall.


Sen kom jag på att jag kunde fota "bildserier" med mobilen. Det är när kameran tar flera bilder per sekund. (Tror jag? Rätta mig om jag har fel.) Då var det minst sagt lättare att fånga ögonblicken.
 
Då gick det bättre!

Väldigt mycket bättre!

Wow! Vilken explosion! Jag kan lova er att man kände sig pytteliten här.

Stranden till höger om oss. Alltså jag tror inte ni förstår hur liten man är på den stranden när de här skummande vågorna kommer. Bilderna kan omöjligt fånga storleken och den kraft som vågorna hade den här dagen. Man skulle inte ha en chans om man skulle stå på den här stranden..

På vägen tillbaka till bilen bjöds vi på de största setet med vågor.
 
Flera meter upp i luften men fortfarande klarar inte kameran av att fånga hur stort det egentligen är.
 
Luften blir alldeles disig efteråt av vågen.
 
På väg mot bilen igen.
 
Även på land slås jag av hur vacker naturen är här. Jag vet att jag har sagt det så många gånger förr och jag är ledsen att jag tjatar om det men jag kan inte sluta att njuta!
 
TACK. Tusen tack för era fina, värmande och peppande kommentarer till förra inlägget. Jag har suttit och läst dom med ett leende på läpparna och blivit alldeles varm i hjärtat. Tack för det ♥
 
 
Psst.. Hej mamma. Nu har du allt lite bilder att gotta dig i här :) Kommer att ta dig till vartenda smultronställe när du kommer och hälsar på sen. Det vet du ♥
Rebecca Adnell

Superfina bilder!

Svar: Tack! <3
Sandra Nobre

Camilla

Åh, vilka underbara bilder du tagit! Helt fantastiska!

Svar: Men tack! <3 Vad glad jag blir! Kram på dig!
Sandra Nobre

Ninni

Vad mäktigt med vågorna! :) otroliga bilder du lyckades ta

Svar: Tusen tack! Det var en fantastisk upplevelse :)
Sandra Nobre

Camilla

Fantastiskt vacker natur!!! Vilka bilder... Skulle själv kunna tänka mig att bo där med min familj <:3

Svar: Jag förstår att du känner det. Portugal är så vackert :)
Sandra Nobre

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress