NU ÄR KONSTTRYCKEN ÄNTLIGEN HÄR!
I onsdags var jag på ett tryckeri och fick titta på lite provtryck av mina målningar. Jag har varit i kontakt med flera andra tryckerier också men tyvärr har det bara strulat sig och dragit ut massor på tiden så tillslut fick jag leta upp ett annat ställe. Där gick tack och lov allt utan problem. Så nu har nu äntligen stora konsttryck att erbjuda i min shop! De lanserades i torsdagskväll och responsen har varit fantastisk! Stort tack till alla som beställt ♥ Det känns så himla kul att kunna få erbjuda mina kunder lite mer färg nu i mina tryck och ja.. ni ser ju själva hur fint det kan bli? :)
 
You & me, Clementine, Venomous, The Empress och The Carneval finns nu äntligen som konsttryck i stora format. Alla är signerade och numrerade för hand och det är begränsad upplaga av 50ex. Fri frakt. Titta närmare HÄR.
 
UNDESIRABLE
Är inte helt 100% nöjd med resultatet av den här målningen. Den känns inte riktigt som jag. Men men. Nu är den klar iallafall och såhär får den förbli. Vet inte om jag ska lägga penslarna åt sidan ett tag och satsa mer på lite blyerts härnäst. Vi får se.. Jag har ju mitt projekt i skallen om fortfarande ligger och gror lite.
 
Men om jag ska vara helt ärlig ligger varken lusten, inspirationen eller motivationen på topp just nu. Har känt så länge nu. Jag känner mig lite stressad över några saker i livet, det kanske kan vara det. Tyvärr verkar jag inte kunna finna lugnet i målandet eller tecknandet för tillfället, utan det gör mig bara mer stressad nu. Och på grund av det blir jag ännu mer stressad. Det var ju såhär det aldrig skulle få bli. Jag ville aldrig någonsin behöva känna mig stressad över att producera konst..
HÄR KOMMER SVAREN PÅ FRÅGORNA

Kommer ihåg att du fixade dreads förut men blev inte nöjd. Hur har det gått med det?
Jag kommer alltid att älska dreads, men det finns också olika typer av dreads och det är halvdreads som jag så fint väljer att kalla det som jag gillar mest. Det är när det är väldigt tunna dreads och de inte är dreadade hela vägen in till hårbotten. Tyvärr passar jag inte riktigt i dreads själv. Mitt huvud är för litet och mitt bakhuvud är väldigt platt och med dreads kan du inte tupera håret därbak så det får volym, vilket jag måste göra för att inte se vanskapt ut. Typ.

Vilken/vilka är din favorit konstverk du gjort?
Vad svårt. Målningar - Clementine, You & me och The Carneval skulle jag nog säga. Teckningar - 666, On top of the world och Capture what's beautiful to you.

Hur hanterar du dom stunderna det känns tungt och svårt att teckna/måla och det känns som att inget blir bra? Om du har sådana stunder?
Oja, om jag har. Jag har massa sådana tillfällen och förut fick jag panik och sådan prestationsångest utav att känna så. Nu har jag blivit betydligt bättre på att hantera dessa konst-dippar. Jag tänker, skitsamma. Inspirationen, lusten och idéerna kommer när de kommer och vetskapen om att det oftast är då som jag prodcerar mina bästa verk gör mig lite lugnare inombords. Det går inte att pressa eller forcera fram konst, det måste komma naturligt. Men vissa konstnärer är funtade på det sättet att de klarar av att producera konst kontinuerligt, ja nästan varje dag. Andra konstnärer fungerar annorlunda. Det finns inget rätt eller fel sätt utan man måste hitta sitt sätt att arbeta på, ett sätt som känns bra för din själ. Det kan också handla om vad för stil/teknik inom konsten man har. Vissa konstnärer skapar konst på 3 minuter och kan därför kanske producera mera och oftare. Andra konstnärer sitter i flera månader med ett och samma verk som kräver mer tanke och "engagemang" bakom (Missförstå mig rätt). Det är olika för alla och jag tror att det är viktigt att acceptera det, att vi alla jobbar olika och att det viktiga ändå är att må bra i det hela och i det man gör. För sig själv.


Hur skulle din egna ateljé se ut om du fick bestämma precis allt?
Ok, då kör vi. Drömmen är att flytta till ett varmt och soligt land där havet finns nära. Där livsstilen och livskvalitén (Så som jag ser den) är allt annat än den jag finner här i Sverige. Där vill jag bo i ett litet äldre hus på landsbygden så nära havet som möjligt. Min ateljé ska finnas i anslutning till huset och ha stora fönster från golv till tak som är riktade ut mot terassen som omsluts av en grön lummig trägård med banan och citronträd och en lagom stor pool. (Det gäller att se detaljerna haha). Från min ateljé kan jag se havet. Själva ateljén ska vara vit och ljus, med stora fönster och gammalt trägolv. Det får gärna finnas en liten trappa eller stege, också i trä, som leder upp till ett loft. Där skulle jag ha en myshörna med massa orientaliska puffar, ljuslyktor och böcker och tidningar/magazines. Allt i marockanskt tema. En plats att kanske finna inspiration på. Eller att bara känna lugnet, harmonin och den stressfria atmosfären. Ett gigantiskt stort vitt bord ska stå nånstans i ateljén där jag verkligen kan få plats att breda ut mig själv när jag tecknar och minst tre stafflier där jag kan måla på flera tavlor samtidigt. Ateljén måste kännas tillräckligt stor och rymlig så att jag verkligen kan få leva ut i min kosntvärld med färgskvättande och en högst slarvig Kan Dee som liskom måste få plats att få plats med allt kaos som färgbrukar, färgtuber och penslar och diverse annat konstmaterial. Väggarna ska prydas med konst och återigen konst. Konst av andra konstnärer och konst av mig själv. Man ska känna, wow, inspiration! när man kliver in i min drömatelje´. Jag har det i huvudet, allt, visionen, alla detaljér. Det här är en av mina högsta drömmar/mål i livet. Min drömateljé. Min plats på jorden ♥

Hejsan søde :-) Du er så dygtig en kunstner og jeg vil gerne vide, hvad der fik dig til at starte med din kunst? Hilsner fra en dansk kunstner :-)
Tack snälla du, vart kan jag se din konst? Delar du med dig av den någonstans? :) Och som svar på din fråga, jag har varit konstintresserad sålänge jag kan minnas. Började teckna mer seriöst med blyerts och kol redan som 7 åring. Jag vet inte vart det kommer i från, har bara alltid tyckt att det varit väldigt roligt att få skapa fina bilder/motiv. Min morbror var konstnär, med en väldigt intressant stil. Han målade mycket i olja och akvarell och jag kommer ihåg hur fachinerad jag var över hans konstnärsprylar/material och gamla anteckningsbok som min mamma hade tagit efter, efter hans hastiga bortgång alldeles för ung. Jag fick aldrig träffa min morbror och ingen vet varför.. Han var väldigt speciell och egen och det är en av orsakerna till att jag finner honom så intressant, trots att jag aldrig ens träffat honom. Idag önskar jag av hela mitt hjärta att jag bara kunde få prata med honom, höra hur han tänkte, se honom måla. Kanske till och med måla tillsammans. Jag tänker ibland att det kanske är honom jag fått mitt konstintresse ifrån. Vad lustigt att du är från Danmark förresten, nu när jag tänker efter och har skrivit om min morbror så kom jag ju på att han bodde där. Han bodde i Christiania..


Favorit mönster på t.ex klädesplagg eller prydnadskuddar?
Jag är en riktig sucker för kelim-mönstrat på möbler, kuddar, mattor och textilier etc. Älskart!

Var står du spirituellt och vad är din livsåskådning? Följer du någon tro, religion eller annat?
Jag vet inte riktigt, jag tror på mig själv, jag tror på kärlek, sunt förnuft och.. Är du snäll mot mig är jag snäll mot dig, lite så..
 
Hur "föddes" dina dolls? :)
Det var en regnig februaridag i Portugal minns jag. När jag bodde där. Jag jobbade som nagelteknolog och tillsammans med min familj hade vi öppnat en nagelsalong där som gick så tröööögt att jag tillslut började rita istället under arbetstid (Minns att mamma inte var glad på mig). Jag ville väl fly iväg lite.. bli någon annan än mig själv genom dollsen, idag representerar alla dolls mig själv på något sätt.