BLACK WEEKEND
I fredags var det Black Friday. Jag är hemma igen förresten. Kom hem från Portugal förra veckan men min pojkvän är kvar där och kommer inte hem förrän om en vecka. Han jobbar för tillfället i en tatueringsstudio som ligger i Carvoeiro. Det känns riktigt tungt att vara utan honom, varenda gång.. Men jag tror att det är nyttigt ibland också. Att få sakna varandra.. Jag behövde bara kliva ur planet förra veckan här i Sverige för att direkt känna mig deppig, orkeslös och ensam. Ledsen att jag är negativ. Men jag kan inte hjälpa det. Den här årstiden med detta eviga jäkla mörker. Jag klarar inte av det. Jag blir så påverkad av det här klimatet, mer än vad jag vill tro många gånger. Jag har försökt i så många år att acceptera detta nordiska klimat och den Svenska livsstilen. Försökt att "bara följa med". Men jag vet inte.. Jag tror jag är börjar bli mer och mer redo att låta mina vingar ta mig till varmare breddgrader. Vad tycker ni om den här årstiden?
 
Men tillbaka till Black Friday! Det är Black Weekend i min shop och jag har skapat en ny kategori som heter just detta där jag valt ut några produkter som jag reducerat priset på. Gäller fram till midnatt inatt 29/11. Passa på att shoppa lite juleklappar :)
 
Jag ska precis sätta mig ner här på mitt vardagsrumsgolv/atelje´/kontor och packa helgens alla beställningar vilket har blivit många, jag misstänker att det måste vara julförsäljningen som dragit igång.. Jag är så otroligt tacksam, så lycklig och så glad att jag efter så kort tid lyckats dra mig runt med min konst. Jag hade absolut inga förväntningar alls och tänkte att jag kanske måste skaffa ett jobb vid sidan om i början för att överleva ekonomiskt. Men det har gått jättebra hittils och jag är så djupt tacksam för det. Men jag är också medveten om att det helt plötsligt kan ta stopp.. som konstnär vet jag inte om jag (än) vågar lita på att alltid sälja så att jag åtminstånde har mat på bordet. Det är inget jag tar för givet utan jag blir lika förvånad och överlycklig varje gång någon väljer att köpa min konst. Jag behöver inte mycket, bara så jag klarar mig. Det viktigaste är att jag får må bra, känna mig lycklig och göra det jag älskar att göra. Det hoppas jag så innerligt att alla får uppleva.
 
Den här månaden har jag sålt 5 originalmålningar, något jag aldrig i hela mitt liv trodde. Jag började måla för bara ett år sen och har redan sålt 12 av dem och har bara två kvar till försäljning. Jag vill absolut inte hävda mig på något sätt, jag känner mig bara så otroligt stolt över mig själv som har lyckats vara så produktiv och utvecklats så enormt både som människa och som konstnär, trots att jag gått igenom ett helvete de senaste åren. Att få bekräftelse i gengäld genom att männsikor vill ha min konst på sina väggar där hemma, den lyckan är obeskrivlig. Det finns bara en sak att säga, TACK! ♥
 
Nu måste jag verkligen sätta fart här, hoppas ni har en helt underbar 1:a advent! Kram på er!
 
BLACK WEEKENDwww.artbykandee.com
SPEECHLESS
Flytta hit? Idag saknar jag ord. Så jag låter bilderna få tala för sig själv.
 
Hoppas ni har det bra där hemma, skänker lite sol till er :)
PORTUGAL I MITT HJÄRTA
Vi landade runt sex på kvällen i går kväll. När vi kliver av planet möts vi av en klarblå himmel, sol och värme. Vilken kontrast tänker jag. Det var så mörkt, så kallt, så rått och blött när vi lämnade Sverige. På flygplatsen i Faro väntar Marcos pappa och sambo på oss med glada ansikten och kärleksfulla kramar. Vi hoppar in i bilen och kör i ca 30 min tills vi kommer till Galé.

Hemma i Galé kommer bestarna springandes mot oss och ger oss blöta hundpussar med viftande svansar. Cleo och Luca. Stooora vovvar. Och jag har funnit min stora kärlek i Cleo. Alltså jag älskar henne. Kommer aldrig vilja lämna henne sen när jag ska åka hem igen. Cleo har jag bara träffat en gång tidigare, den här gången får jag mer tid att lära känna henne bättre.. Och so far är hon världens goaste och underbaraste bjässe <3

Cleo

Sen väntar vi på Marcos gravida syster och pojkvän och när dom är här grillar vi och dricker vin. Det skrattas och skålas och jag älskar den familjära stämningen. De har mycket att prata om och jag försöker förstå så gott jag kan. Portugisiska är svårt men jag vill verkligen lära mig och är på god väg. Ofta kan jag förstå samtalsämnet och ibland kan jag svara på frågor. Jag tycker det vore häftigt att kunna prata språket flytande, om inte annat underlättar det ju i sociala sammanhang.

I morse vaknade vi till ett mulet Galé men temperaturen var behaglig. Vi åkte iväg till ett Café och åt frukost. Färskpressad apelsinjuice och gamla pensionerade gubbar med cigg i munnen och basker på huvudet, då vet jag att jag är här. Sen träffade vi några vänner och åkte vidare till stranden vilket ni kan se på den första bilden.

Jag ville bara äta en enda sak till lunch. Frango piri piri. Så vi äter på en av Marcos vänners restauranger. Solen har äntligen kommit fram och nu är det inte ett moln på himlen. Vi sitter ute och äter och jag måste ta av mig till linne för det börjar bli riktigt varmt i solen. Det är så skönt att känna solen värma. Maten är ljuvlig och snart spricker jag för jag är så mätt :)

Sen åker vi till Lourenço beach och bara njuter av solen och vågorna som slår mot stranden. Jag har så mycket tankar och känslor som jag skulle vilja dela med mig av men jag måste få tid att sortera allt i huvudet. En annan gång kanske.. Idag har varit en underbar dag full av känslor. Bra känslor. Och det är dessa jag vill dela med mig av. Vi avslutar kvällen med lite downhill. Vi tog cyklarna och cyklade 10min till havet och klipporna för att se solnedgången. Det finns riktigt bra slingor här för downhill och vi fick upp riktigt bra med fart. Det var värre på vägen hem dock.. Konditionen sattes på prov och betyget blev helt klart underkänt. 

Marco och en magisk vy.

Nu ska vi umgås lite med familjen. Vi kanske syns i morgon igen. Kärlek till er!