UTSTÄLLNING
 
Usch, jag har hamnat i en liten svacka nu. Så typiskt att det skulle komma när jag var så taggad på bloggen. Jag känner mig så trött, typ som att jag inte orkar hålla ögonen öppna. Trött fysiskt och trött psykiskt. Fast annars mår jag helt okej.
 
Motivationen har lagt sig när det kommet till att måla tavlor, jag tror att jag börjar ställa för höga krav på mig själv nu igen. Det går liksom bra ett tag, sen sviktar det och jag faller. Den målning jag jobbar på nu här uppe på bild är jag inte riktigt nöjd med och då är det precis som att självförtroendet spricker och jag blir rädd att ens fortsätta på den eller börja på en ny tavla. Jag slutar tro på mig själv fullt ut. Rädd för att bli besviken på min talang eller att inte nå upp till mina egna förväntingar. Men jag har inte gett upp, det ska ni veta. Jag tror bara inte på att pressa mig själv allt för hårt.
 
I morgon ska tre av mina målningar lämnas in för en mindre utställning under Västerås Kulturnatt den 20 September. En grupputställning tillsammans med andra konstnärer. En av de tavlor som ska vara med är den här, den är inte klar än och det är deadline i morgon. I värsta fall får jag nöja mig med att lämna in två verk istället för tre. Men jag skulle så gärna vilja klara det här.. för min egen skull.
 
Ska försöka vila en stund nu, sen ta modet till mig och ställa mig vid staffliet lite senare.
Linnea

Åh lycka till verkligen!

Sandra

Skulle nästan ha kunnat skrivit de där raderna själv. I know the feeling!
Men målningen ser jättefin ut. Alltså verkligen.

Alexandra - illustrationer

Du kan ju se hur långt du hinner komma med tavlan tills imorgon! Du blir kanske nöjd med det du har hunnit åstadkomma :).

Julia

Åh, jag vet exakt hur det är att vara riktigt självkritisk. Så tråkigt ju.
Men jag måste skriva detta. Det du uppfattar som inte lika bra som ditt bästa uppfattar många andra som något gudomligt! Även om denna bild inte blev som du tänkt dig, eller du inte blev nöjd med den så tycker jag fortfarande att den är så sjukt grym! Och jag vet att många andra kommer tycka detsamma om du väljer att ställa ut även denna tavla i morgon. Du har en grym talang när det kommer till att få känslor i dina verk och du är nog min största inspiration när det kommer till mitt eget målande och ritande. Önskar så otroligt mycket att jag skulle kunna gå på någon utav dina utställningar! Ville bara säga detta och hoppas utställningen går bra! Du är grym!

Carro

Känner sååååå igen mig!!! Tavlan är ursnygg som vanligt!

Jeanette

Vet du, jag tror att man aldrig någonsin erkänner sig själv som konstnär. Det är bara en sida av myntet man får lära sig leva med och acceptera med det "yrkesvalet". Man ifrågasätter hela tiden sig själv, man lägger ner, man startar upp, man målar över. Och helt plötsligt är man där igen, på toppen. Man har skapat något helt fantastiskt. Och så börjar man på nästa målning och så går allt om i en cirkel igen.

Du är verkligen talangfull. Men jag tror inte det spelar någon roll hur många gånger jag berömmer dig och din konst (för den är verkligen FANTASTISK). Jag tror ändå att man alltid kommer att analysera sin konst, hamna i svackor, leva i eufori osv. Men jag tror också att det är det som gör en konstnär till just - en konstnär.

Ditt djup och din ångest är på något sett konst i sig, förstår du? Det återspeglas i din konst.

Givetvis önskar jag ju att du kunde se vad jag ser och jag önskar ingen några mörka hål, svackor eller osäkerhet. Men jag tror att det tillslut leder till något gott.

Glöm inte att du bara är människa.

Kram

Patricia

Jag känner igen mig själv i det du skriver och ställer också ofta alldeles för höga krav på mig själv. Detta får mig att inte orka göra någonting till slut och då blir det ju liksom ingenting av något, så jag tycker att det är jättebra av dig att säga stopp när det blir för mycket!
Lycka till med utställningen!

ExklusivaMoi

Aaah vad äre som det känns fel i din målning?? De där små detaljerna som är små men ack så viktiga... "det är detaljerna som gör det"- jaa visst brukar man höra det ibland och nog är det bra sant med! Kanske om du ha lite mer grå-skugga i de 3 fjädrarna på hon med rosa håret, ser lite dominant vitt med de andra nu? Kanske ska du göra halsarna som du gjorde med den andra målningen, måla halva så som i asniktet å halva så "med "bubblorna och så möts de snyggt på mitten... i mina ögon kommer de ser mer balanserad, nu känns det som att det blir för mycket bubblor! Hoppas du ser det som Hjälp å förslag från en kreativmänniska till en annan kreativmänniska =)...

Ibland får det lov att bli som det bli, bara tuta å köööra... "blunda" med ena ögat(båda om det behövs). Tänk som när man ska åka i berg&dalbanan innan utför ;D... jag blundar alltid och hoppas på att det bästa, efter åket så känns det så jäkla gött att man fixade det! Lite så ser jag med att utmana den inre kaoset... iblad bara kööör jag *smailing* Kör så mycket du hinner med med målningen sen oavsett så utmanar du dig själv med att lämna in den med de andra!! Så är jag säker på att du kommer känna dig nöjd efteråt...

take care out there!

Lume

Jag hamnar också där ibland, när jag inte känner att jag kan ta mig vidare fastän bilden jag arbetar med inte är klar. Något som är riktigt hjälpsamt då är att lyssna på klassisk musik (eller annat som gör att man kommer in i "målarandan") och titta på inspirerande bilder och skissa en massa nytt. För skissar man nya grejer brukar det vara så att man lyckas komma på nya bra ideér och nytt som man vill måla senare, så på det sättet kan man få upp självförtroendet och motivationen för sitt skapande.

Hoppas du får ordning på det! :) Tavlan är jättefin.

HILMA.

åh vad jag känner igen mig i den där osäkerheten, otilliten på sig själv. man vågar inte för man är rädd att inte bli nöjd. bättre att låta bli helt än att bli besviken och sjunka ännu mer.
hoppas du hittar tillbaka. du är ju bäst!
stay awesome!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress