STEG FÖR STEG
 
Ibland är jag duktig och kommer ihåg att fota lite under själva processen och det är ganska intressant att se hur en målning faktiskt växer fram. Som ni ser så är första bilden som natt och dag från det färdiga resultatet på sista bilden. Jag börjar alltid med att kladda en massa olika färger i olika lager på den vita duken, låter ibland torka mellan varje lager. När jag sedan blivit nöjd med min första insats i att färga den vita duken i en massa kladdiga färger hit och dit i en abstrakt form, låter jag det torka och går över till nästa steg, nämligen att måla ett lager med vit färg över hela tavlan. Kan ju kännas sjukt onödigt, duken var ju vit från början? Men det är nämligen detta som gör magi framöver. När det vita lagret torkat börjar jag att kladda upp motivet med ljusbrun färg. Sen är det egentligen bara att köra på.. Men det är på detta sätt jag bygger upp grunden iallafal. Magin kommer när jag med en blöt svamp skrubbar bort delar av det vita torkade lagret och under tittar det första lagret av färg fram som skapar en häftig effekt.
 
Det finns säkert miljontals olika mackor.. nej juste.. det där var ju från den där reklamen.. Men det finns säkert miljontals olika tekniker att utöva i måleriet. Det gäller att hitta SIN teknik som man själv trivs med. Jag trooor jag har hittat min, vilket jag här delat med mig av dock väldigt kortfattat.
Cyber- life with autism and art

Wow så himla coolt, ganska roligt att se hur du gör. :D

Carolina

Åh, mer sånt här i din blogg! Din stil är verkligen alldeles underbar och det är superkul att se hur du går till väga när du skapar din tavlor. Jag (som för tillfället också försöker komma igång med målandet) uppskattar verkligen att få en massa tips och idéer på olika tekniker så det är bara att köra på! Jag kommer definitivt att testa detta framöver!

Alexandra - illustrationer

Sjukt snyggt! Gillar verkligen hur du har gjort med tröjan!

Jess

Jag blev grymt nyfiken på din teknik och tänkte försöka mig på att göra som du beskriver men hur löser du upp färgen i det vita lagret. Du använder väl akryl som inte är vattenlöslig?

Svar: Jo, jag använder vattenlöslig akryl. Använder massor av vatten i mitt måleri. Doppa en svamp i vatten och sudda bort delar av det vita lagret för att få fram lagret under. Lycka till. Kram
Art by Kan Dee

Patrik

Såg dina coola tavlor på Facebook i Svenska Konstnärer, och följer nu din blogg oxå.
Din stil är grym och inspirerande. Kul att du delar med dig av dina tekniker. Man får själv lust att börja med akryl och leka loss med svampen ;)
Keep up the good work!

Jennifer

Du är sjukt duktig!! Favorit konstnär :))

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress