KONSTNÄRSYRKET ÄR MITT KALL
Work in progress.
 
Enligt tester hos min psykoterapeut är jag inne i en riktigt tung depression med ett ganska så självdestruktivt beteende som grädde på moset. Ibland vet jag ärligt talat inte hur jag ska ta mig upp. Jag känner mig många gånger så hopplös som människa. HOPPLÖS. Det värsta av allt är nog att jag vet så väl vad jag vill i mitt liv och att jag vet vad jag ska göra för att må bättre, men jag gör inget. Jag kommer aldrig riktigt igång. Det är precis som att jag väntar på att någon annan ska dra mig upp ur hålet men den enda som egentligen bara kan göra det är ju jag själv.
 
Som konstnär på heltid kommer jag att vara mycket ensam, kanske något som egentligen är negativt för mig, men samtidigt något som jag kanske måste lära mig att leva med. Samtidigt är jag ju en ensamvarg men att få komma ut och träffa andra människor tror jag ändå är en viktig del i mitt liv för att få mig att må bättre. Jag vet inte. Känner mig kluven. Vet att konstnärsyrket är mitt kall. Vill så gärna bli en duktig verksam konstnär, ha en egen ateljé i mitt gamla hus på landet (som jag inte har än). Börja träna för hälsans skull. Sluta röka. Få in rutiner i vardagen. Känna glädje och ett driv när jag vaknar på morgonen istället för panik och ångest.
 
Vill komma igång med mitt liv. Mitt liv som konstnär. Vill öppna min webshop där jag ska sälja min konst, mina originalverk och prints. Vill liksom komma igång igen. Men känns som att jag står och trampar i samma gyttja om och om igen.
 
Hörrni jag är verkligen så ledsen att jag inte kan sprida så mycket glädje just nu. Men jag orkar inte hymla eller spela lycklig eller något jag inte är. Vill bara att ni ska veta hur läget är hos Kan Dee och samtidigt tacka för alla fina kommentarer som då och då trillar in här med en massa fin positiv feedback och peppning. Utan er respons hade jag lagt ner bloggen för länge sen. Så era fina ord betyder mer än vad ni tror. Tack!
 
Bilden ovan är från min senaste målning jag håller på med just nu. Testar en helt annan teknik än vad jag brukar vid målning. Har skissat upp ett motiv i blyerts direkt på den vita duken istället för att först köra bakgrund. Vi får väl se om det kan bli något att hänga i julgranen på väggen.
 
Massa varma kramar till er ♥
Sandra

Skulle ha kunnat vara jag som skrivit den där texten, med skillnaden att jag kanske mer står och balanserar över kanten och inte har trillat ner i hålet än.
Det är så synd att någon som är så full av talang som du ska känna såhär. Du är så himla duktig på det du gör och jag skulle satsa båda benen på att du skulle få det att funka om du satsade.
Det dumma är ju att det är så svårt att tro på sig själv när det väl kommer till kritan. Men jag tvivlar inte en endaste sekund på att det skulle gå bra om du våga!

J

Jag är inne i samma sak. Jag har bränt ut mig totalt, elelr jag kanske ska säga att arbetsförmedlingen bränt ut mig. Jag vet vad jag vill och vad jag kan. Jag har jobbat som illustratör i 6 år osv, ändå prackar dom på en skitsaker och praktiker som man inte vill ha för att man får panikångest och hjärtklappning av att se ens liv och mål rinna ut i sanden.

Jag kommer förmodligen bli sjukskriven nu ett tag och hoppas på att jag bara får göra det jag vill utan press. Meditera, måla, dricka te, gå ut med hunden i skogen osv. Hoppas du också finner någon slags ro, samtidigt som jag vet att dalarna också behövs i kreativiteten. kram

Vendela

Nä glädje kanske du inte sprider men det är väldigt skönt att läsa om någon annan som inte heller mår så jävla bra. Så du sprider något positivt genom att våga berätta om det negativa :) Är också nere i en jävla håla med massa negativa tankar och känslor, ångest... och vet liksom inte vad som är "äkta" känslor man bör lyssna på och vad som bara är äcklig depression som förvränger allt? Det känns skit nu, men ett litet steg i taget så ska vi nog ta oss upp igen. Kram

Malin

Jag beundrar dig <3

Julia

Usch! :( Hoppas verkligen du kommer lyckas och tar dig ur detta! Lycka till med allt!

Maria

Jeg er vild med din kunst, så fine strøg og former:-)

Det gør mig ondt at høre om din depression. Jeg er selv alvorlig syg, så ved lidt om hvordan du har det.
Har du prøvet at tage Perikon, et naturmiddel til depression.

Tanker fra Maria
"En verden af kunst"

ExklusivaMoi

Åååh ena av mig skulle vilja sätta mig på tåget till Västerås och träffa dig och bara ge dig en stooor tröstande kram och viska "man får lov att tycka att livet är pest å pina, det är männskligt" till dig!! Men den största delen av mig skriker "NEEEEJ, usch fy å bläää"... jag ogillar den sortens hälsning i största allmänheten, tycker det är obehagligt men har fått "finna mig i" att det är "så man hälsar och det är fint sätt att vara öppen".

Ibland fantiserar jag att vi sitter i varsitt ände vid ett arbetsbord och i de tysta skapar vi kreativt vackert konst... dela med oss erfarenheter i både konstens underbara värld å våra inre kaos. Aaah... TÄNK om verkligheten vore så lätt som att fantiserar, då vore livet inte varit så jobbigt krångligt *smail* Annars så är det kanske det bästa ni ev gör är att ta fram den där tanken med att flytta till ett ställe som både du och dina 2 kärlek mår bäst av?? Är säker på att det är NU det faktiskt vore det bästa, det löser sig alltid på något sätt bara man ge fanken i att ta tag i det =)

Må all lycka vara med dig(er) iaf <3

Jeanette

Hej!
När jag läste lite inlägg här var jag bara tvungen att dela med mig av min egen erfarenhet av detta. Jag har haft en hel del problem ångest OCD och depression under många år. Det kunde vara dagar när allt bara kändes helt ur balans. Mitt problem visade sig vara allergier jag blev helt chockad när jag insåg att mitt psyke kunde komma så ur balans på grund av det. Jag är 30 och har gått under så många år av mitt liv och känt mig skör psykiskt och så visar det sig att jag har glutenintolerans. Jag vet det låter jättekonstigt men gluten förstör tarmarna som gör att kroppen inte kan tillgodogöra sig av alla vitaminer man behöver för att fungera normalt vilket i sin tur kan leda till att man mår dåligt psykiskt. Jag har nu i efterhand läst studier som visar att det är en stor bov när det kommer till depression och ångest för många men läkare behandlar bara symtom utan att gå till botten med problemen och de flesta har faktiskt inte tillräckligt med kunskap om just det.
Det här kanske inte stämmer på dig men jag mår mycket bättre psykiskt och känner mig starkare än nånsin.

Elina

Hej du, :)

Fy fan va du gör vackra skapelser. Helt underbart. Jag önska att jag satt inne på bara hälften av så mycket talang som du. Känner mycket liknelser i det du berättar, om att ta tag i saker och verkligen leva livet till fullo, men att man bara står o trampar och ser alla andra leva sina liv.

Jag tror att om du ska gå all in på konstnärsyrket, och som du säger spendera mycket tid ensam, är det jätte viktigt att du på andra sätt kommer ut och träffar folk OCH också får komma ifrån konsten ett tag. Gå på yoga, eller börja dreja eller vad som helst, nått utanför hemmet, eftersom hemmet kommer bli din arbetsplats.

Det är enormt viktigt att lära sig att vara ensam också, att inte behöva vara runt andra människor för att må bra. Det är ingen annan än du själv som avgör hur du ska må. Du skapar din egen lycka. Och om nått så ser man i din passion att måla att du kan lyckas genom livet, du kan lyckas med allt du vill.

Du ska komma i första hand i ditt liv. Vill du börja sälja din konst för andras skull eller din egen skull. Känn ingen stress eller tyngd utav andra att du ska skapa osv, det handlar om vad du får ut av det. Sen tror ju jag att genom att sälja dina verk och veta att någon annan har din skapelse på sin vägg där hemma och mår bra av att se den varje dag, kommer ge dig enormt mycket. Och på så viss kommer du nog aldrig känna dig ensam. För du är din konst, och du kommer pryda många väggar i många hem.

Många kramar <3

Becca

Jag beundrar dig så oerhört Sandra, du är min största inspiration plus att du är en sådan otroligt vacker människa, både utseendemässigt men du verkar även vara det som person. Take care! ♥

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress