VENOM
Venom, 100x100cm.
 
Och här kommer tavla nummer två, kan inte bestämma mig för om jag verkligen är nöjd med den eller inte. I verkligheten måste den här målningen vara belyst för att alla färgerna ska komma fram som tex på hennes cape. Hur kan man skaffa bättre belysning när man målar nu när det är så mörkt ute? Vad för typ av belysning bör man ha? Nån som vet? Hoppas ni gillar målningen mer än vad jag gör iallafall :)
VENOMOUS
Venomous, 100x00cm.
 
Min blogg har tydligen legat nere ett tag. Det var för att mitt domän löpt ut och jag behövde förnya det. Men nu är jag tillbaka! Ja hörrni, livet går verkligen upp och ner. Nu har jag målat en hel del, men jag kan fortfarande inte säga att jag är riktigt nöjd med det jag lyckas åstadkomma. Jag skulle vilja få det på film nån gång, när jag målar. Haha ni skulle garva läppen av er. Jag kan stå och stirra på målningen i typ tjugo minuter för att sedan måla en pyttefläck någonstans och sedan ställa mig och glo i tugo minuter till. Jag vrider och vänder på huvudet, funderar, grubblar, får inte till det, ändå vet jag inte riktigt vad jag vill ha heller, så funderar vidare, kliar mig i huvdet, suckar, kladdar lite till, oj kommer in i ett flow här, tänker att det här blir nog bra, tar några steg tillbaka och betraktar igen, suckar, jag hade fel, stirrar i tjugo minuter till, kliar mig i huvudet åter igen, suckar, känner att jag är på väg att ge upp, men ger mig inte, kladdar lite till till.. Tills jag bokstavligen blir tvungen att stoppa mig sälv för att inte överarbeta målningen och för att någonsin kunna ta sig vidare och kanske faktiskt få signera tavlan och anse den som färdig. Fulländad.
 
Men nej.
 
FAST. Jag har lyckats måla två nya tavlor iallafall. Det går sakta framåt. Osäkerheten i mig som konstnär stjäl tid från mig. Och mycket mer. Tror ni att det är meningen att man ska tänka mycket när man målar? Liksom riktigt råanalysera alla penseldrag man gör? Är det normalt?
 
Venomous har jag döpt den här tavlan till. Hoppas ni gillar den!
KONSTNÄRSYRKET ÄR MITT KALL
Work in progress.
 
Enligt tester hos min psykoterapeut är jag inne i en riktigt tung depression med ett ganska så självdestruktivt beteende som grädde på moset. Ibland vet jag ärligt talat inte hur jag ska ta mig upp. Jag känner mig många gånger så hopplös som människa. HOPPLÖS. Det värsta av allt är nog att jag vet så väl vad jag vill i mitt liv och att jag vet vad jag ska göra för att må bättre, men jag gör inget. Jag kommer aldrig riktigt igång. Det är precis som att jag väntar på att någon annan ska dra mig upp ur hålet men den enda som egentligen bara kan göra det är ju jag själv.
 
Som konstnär på heltid kommer jag att vara mycket ensam, kanske något som egentligen är negativt för mig, men samtidigt något som jag kanske måste lära mig att leva med. Samtidigt är jag ju en ensamvarg men att få komma ut och träffa andra människor tror jag ändå är en viktig del i mitt liv för att få mig att må bättre. Jag vet inte. Känner mig kluven. Vet att konstnärsyrket är mitt kall. Vill så gärna bli en duktig verksam konstnär, ha en egen ateljé i mitt gamla hus på landet (som jag inte har än). Börja träna för hälsans skull. Sluta röka. Få in rutiner i vardagen. Känna glädje och ett driv när jag vaknar på morgonen istället för panik och ångest.
 
Vill komma igång med mitt liv. Mitt liv som konstnär. Vill öppna min webshop där jag ska sälja min konst, mina originalverk och prints. Vill liksom komma igång igen. Men känns som att jag står och trampar i samma gyttja om och om igen.
 
Hörrni jag är verkligen så ledsen att jag inte kan sprida så mycket glädje just nu. Men jag orkar inte hymla eller spela lycklig eller något jag inte är. Vill bara att ni ska veta hur läget är hos Kan Dee och samtidigt tacka för alla fina kommentarer som då och då trillar in här med en massa fin positiv feedback och peppning. Utan er respons hade jag lagt ner bloggen för länge sen. Så era fina ord betyder mer än vad ni tror. Tack!
 
Bilden ovan är från min senaste målning jag håller på med just nu. Testar en helt annan teknik än vad jag brukar vid målning. Har skissat upp ett motiv i blyerts direkt på den vita duken istället för att först köra bakgrund. Vi får väl se om det kan bli något att hänga i julgranen på väggen.
 
Massa varma kramar till er ♥