SVAR PÅ FRÅGOR!
Vad tänker du göra nu härnäst? Forsätta med konsten? Jobba med något annat så har du en inkomst osv? Jag vill satsa på konsten! Jag vill utvecklas som konstnär och lära mig mer inom området. Hoppas och önskar på att kunna livnära mig enbart på konsten inom en snar framtid. Vill sälja prints, tavlor och andra hantverk eftersom att jag älskar att arbeta med händerna och använda mitt kreativa sinne. Förhoppningsvis kan detta generera lite inkomst till iallafall mat och boende. Skulle även vilja ställa ut min konst på olika ställen runt om i Sverige. Det har alltid varit en stor dröm!

Du har nämnt något (har jag för mig) någongång om social fobi eller liknande, hur skulle du reagera om någon, jag eller någon annan du inte känner, frågar om du vill ta en fika någon dag och typ prata konst eller rita ihop? Det stämmer, jag har en del psykiska besvär bland annat social fobi. Men jag vill verkligen få bort det så gott det går. Att ha rädslor och fobier begränsar en så mycket från att verkligen leva och utvecklas som människa, såvida man inte tar tag i det och försöker göra något åt det. Första tanken som dyker upp när du frågar hur jag skulle reagera är: Åh vad kul! Låter hur trevligt som helst! Jag vill! Andra tanken som dyker upp är: Men jag vågar ju inte.. Vilket är en otroligt dum sista tanke. Här har jag ju verkligen fått en chans serverat framför mig att ta ett första steg och jobba bort rädslan för att träffa nya männsikor. Att vi sedan skall göra saker tillsammans som jag verkligen gillar borde ju ändå göra det lättare för mig. Du får mer än gärna maila mig på artbykandee@hotmail.com så kan vi prata vidare om du vill :) Jag skulle mer än gärna träffa dig!

Går du på yoga eller mediterar du? Har googlat som en idiot i flera veckor nu och slutsatsen jag dragit är att det är så dyrt! Jag vet att man kan köra all form av träning själv hemma. Men då krävs ju diciplin och jag vill komma ut! Träffa nya människor då jag även ser det som en övning i min sociala fobi. Men jag gissar att jag helt enkelt får börja spara pengar.

Får man lov att göra en tatuering av någon av dina bilder? Jag ser helst att min pojkvän Marco Nobre som är tatuerare gör alla tatueringar av mina motiv. Vill man gå till en annan tatuerare så tar jag betalt för användandet av motivet. Kontakta mig på artbykandee@hotmail.com eller Marco på marco-nobre@hotmail.com.

Hej! Måste först och främst bara säga hur otroligt vacker och snygg du är! Sen till min fråga, tänkte bara höra lite hur det gått med dreadsen, eller hur hårsituationen ligger till nu haha? Tack för en underbar och inspirerande blogg! :) Tycker du!? Jag känner mig som ett levande vrak just nu men tusen tack för dina fina komplimanger! :) Jag älskar dreads och skulle mer än gärna vilja ha det. Men jag har för lite och för tunnt hår vilket gör att det inte blir tillräckligt många dreads. Min hårsitation just nu är nästan det värsta på det ytliga planet just nu (Förutom mina utslag i ansiktet och på halsen). Jag har en riktigt tråkig färg på håret, lite kopparfärgat med råttfärgad utväxt. När jag tog ut mina dreads för sista gången (Gjorde ju dreads två gånger) gick mycket hår av och värst är vid hårfästet i pannan på ena sidan vid tinningen. Där har jag fått som bebishår som står rakt ut! Rakt ut står det och inget fungerar för att det ska lägga sig. Vet inte riktigt vad man kan göra åt det, misstänker att inget går att göra. För övrigt så skulle jag vilja ljusa upp håret lite, bli blond men mer beige-blond än sådär gulblond. Vi får se hur jag gör med håret. Det känns ändå inte som prio 1 just nu så det får vänta..

Vad har du för framtidsplaner nu efter företagandet? Vad vill du göra härnäst? Vill inte tänka allt för mycket på framtiden.. Men jag vill ägna mig åt min konst som jag skrev på första frågan. Jag vill må bra, jobba bort mina rädslor och psykiska problem och så vill jag RESA!

Tycker om din blogg, A LOT! :) Tecknade du mycket och så när du var yngre och typ i barndomen, eller/och hur märkte du att det var din grej?Tusen tack! :) Jag har tecknat och målat ända sedan barnsben. Alltid varit väldigt "pysslig" och "påhittig" utav mig. Det har alltid varit min grej att vara kreativ och att få uttrycka mig på ett konstnärligt sätt. Ibland känns det lite som att det är mitt "kall" här i livet.

Vad gör du sådär annars under din lediga tid? Just nu ritar eller pysslar jag, går många och långa promenader ute med Selma både ensam och tillsammans med några kompisar. Jag gör husliga sysslor som städar, tvättar, tar hand om disken, lagar mat. Vill som sagt börja på yoga och meditation och köra detta några gånger i veckan i kombination med simning. På kvällarna tittar jag gärna på filmer. Läsa böcker är en annan sak jag vill ta tag i.

Vad är ditt bästa loppisfynd? Beslutsångest! Jag älskar verkligen alla mina loppisfynd från djupet av mitt hjärta. Men om jag måste välja 1 pryl så blir det nog min fågel.. Och alla gamla slitna böcker/Biblar..


Minns att du skrev någon gång att du inte gillade ditt artistnamn Kan Dee. Är inte detta ett perfekt tillfälle för dig att byta det? Företaget är nedlagt och du får möjlighet till en nystart. Det kan bli väldigt symboliskt dessutom. Vad tror du? :)
Jag funderade på att byta det nu när Kan Dee Shop är över.. Fast Kan Dee är så inarbetat och väl etablerat nu och all min konst är signerad med Kan Dee. Jag tror det skulle vara dumt. De flesta känner ju till mig och min konst/mina dolls som Kan Dee. Och Kan Dee har hängt med i så många år. Kan Dee får förbli Kan Dee tror jag. Och vad tusan skulle jag annars ha för artistnamn? Sandra Forsman? Det känns ju ännu värre haha :) Vad tycker ni?

Blev det några plagg/smycken/skor/väskor mm över från din webshop eller tog konkursförvaltaren allt? Om inte, blir det någon slags utförsäljning? Tänkte så länge köpa nåt men blev inte av, vilket jag ångrar bittert nu. :( Det är ännu oklart om det blir en sista utförsäljning eller inte så tyvärr kan jag inte svara på det just nu :( Smycken och väskor kan jag däremot säga på en gång, finns tyvärr inte.

Tycker du om att resa och var har du varit? Vart vill du åka? Jag älskar att resa och besöka nya platser. Dessvärre har jag aldrig rest speciellt mycket. Det finns så många länder/ställen jag vill besöka, bland annat Sydamerika, Asien, Afrika och Egypten m.fl. Har vart i Danmark, Portugal, Spanien och Italien. Italien är utan tvekan det mest vackraste land jag varit i hittils.

Vad tycker du är värsta problemet i vår nuförtida samhälle? Stressen, ekonomin, media och att vi är så kontrollerade. Hela systemet är egentligen fucked up, men jag känner att jag inte har någon energi att gå in på detalj just nu.

Hej! Såg nyss att ditt tryck av "wild spirit" är med i iphone appen "photoblend" så nu vet du vet att dom tjänar pengar på ditt tryck! Wild Spirit är mitt mest kopierade tecknade motiv någonsin. Till och med kända större företag har använt sig utav det. Tyvärr kan jag inte göra nåt.. Jag har försökt, men det är svårare än vad man tror som "liten" företagare/person.

Vad har du för tatueringar och vad står de för? Nej jag har i dagsläget inga tatueringar. Men jag vill verkligen ha flera men kan aldrig riktigt bestämma mig för motivet. Jag tycker om så mycket att jag blir alldeles virrig.. Just nu lutar det åt en mandala någonstans på kroppen. Men sen vet jag inte om jag vågar. Jag är så FEG! Vågar inte för att jag är rädd att tröttna på tatueringen efter ett tag och tycka att en "clean" och naken kropp är vackrare? Men å andra sidan skulle jag aldrig tatuera något utan att motivet verkligen betyder något och har en mening för mig och då skulle jag kanske inte tröttna? Sen tänker jag också, äh vafan jag lever ju bara 1 gång.. Tuta och kör. Men nej, jag är tydligen inte riktigt riktigt redo än..

Vad är vänskap för dig? Vänskap för mig är att sprida glädje och energi mellan två människor. Skratt, tårar, djupa diskussioner om allt, galenskap. En riktig vän för mig ställer upp i vått och torrt, bryr sig om hur jag mår för att den verkligen BRYR sig om hur jag mår. Jag ska kunna lita på min vän till 100%.

Jag har blivit lämnad av min stora kärlek. Han behandlade mig illa. Våldsam och respektlös största delen av vårt förhållande på ett år. Men jag trodde han kunde bättra sig på den biten. Men jag lät honom förstöra mitt liv. Vi hade ett destruktivt förhållande följt av självmordsförsök, svek och lämningar. jag väntar fortfarande på att han ska komma tillbaka. Två veckor nu. Han gjorde mig så deprimerad att han inte ville vara med mig längre. Jag var jobbig sa han. Han ville ha sitt roliga liv tillbaka. Samtidigt orkade han inte med ångesten av all smärta han orsakade mig. Så han stack. Han förstörde mig och stack. Han sa att han inte orkade med ångesten och konsekvenserna av det han gjorde. Han var den enda jag hade. Enda tryggheten och trösten. När han var snäll då. Inga vänner kvar. Alla är borta. Jag älskar den han är när han inte är elak och respektlös. Jag vill inte vara med någon annan, för ingen är ju som han. Jag vill inte leva, men ändå gör jag det. Allt är meningslöst. Tänk dig allt vackert och underbart din stora kärlek gett dig - och sen föralltid tar det ifrån dig. utan att bry sig. Hjälp mig. Vad ska jag göra? Fortsätta hoppas ? För jag vill inte ge upp. Även om han tar mig för givet. Börjar terapi för 4e gången på måndag. Men just nu... kan nån snälla hjälpa mig? Tack för att du öppnar dig för mig, jag blir ledsen av att läsa det här. Önskar att det jag kommer säga till dig nu verkligen når fram hela vägen och in i ditt hjärta. Du måste inse ditt eget värde. Jag tycker inte att det här förhållandet låter sunt någonstans. Jag tror att du klamrar dig fast vid honom för att du är rädd för att vara ensam. Och utifrån det jag läser ger han dig ingen respekt och han är definitivt inte snäll mot dig! Fråga dig själv och försök att vara ÄRLIG mot dig själv - VARFÖR vill du vara med honom när du inte mår bra av hur han behandlar dig? Det spelar ingen roll om du älskar honom när han inte är elak och respektlös, du hör ju själv? Det handlar inte om att han ska vara snäll och ge dig respekt ibland, det handlar om att han ALLTID ska vara snäll och ge dig respekt. För DU är VÄRD det. Du skriver att du inte vill vara med någon annan, ändå har han tagit allt som är värt något i från dig. Du mår ju inte bra älskade vän, åter igen. Du är värd något så mycket bättre, du är värd att få må bra och känna dig lycklig igen. Och detta kan han besvisligen inte ge dig. Jag tycker helt ärligt att du ska lämna honom för gott och gå vidare. Det låter absolut lättare sagt än gjort. Men du måste. Sedan ska du lägga fokus på att må bra, bli stark i dig själv, bygga upp din självkänsla och inse ditt värde. Bygga upp din självrespekt. För du är en helt fantastisk och underbar människa som förtjänar allt gott i livet och en enda människa här på jorden ska absolut inte få trycka ner dig på något sätt alls. Och absolut inte till den grad att du inte vill leva längre. DÅ är något verkligen fel. Och i det här fallet är det HAN. Du ska stå rakryggad här i livet och återigen inse ditt egna värde. När du kommit dit kommer resten av bitarna att falla på plats i ditt liv automatiskt. Bland annat vänner. Jag tycker att det är en jättebra början att du börjat i terapi. Det är ett stort steg på vägen. Jag vet inte alls om mina ord hjälper, men jag hoppas innerligt att du förstår vad jag säger och att det verkligen hjälper dig. Att själv må bra är bland det viktigaste i livet. Och du kommer att ta dig dit en dag, jag lovar dig - bara du VILL! Låt inte en enda människa sänka dig. Gör inte det. Du är bra mycket starkare än vad du tror och jag vet att när du tagit dig upp ur den djupaste dalen, går du där ifrån hundra gånger starkare och klokare. JAG tror på dig. Önskar dig all kärlek och lycka i livet, från djupet av mitt hjärta ♥ Du fixar det här.
Sandra

Till dig som skrev den sista kommentaren i inlägget:

Jag känner igen mig i det du berättar och det gjorde lite ont i hjärtat att läsa :(
För några år sedan var jag själv i ett dåligt förhållande. Vet inte om det var lika illa som det du beskriver, men precis som du skriver sa jag till mig själv så många gånger.. "Jag tycker ju om den han är när han är snäll", typ. Och jag intalade mig själv att jag kunde ändra på honom, få honom att alltid vara snäll. För ingen människa kan väl faktiskt vara sådär elak, tänkte jag.
Men jo, de kan ju det.
En dag slutade jag tack och lov att kämpa och accepterade att jag inte kunde ändra på honom, och att jag faktiskt heller inte behövde göra det. Varken för hans eller för min skull.
Det är bättre att bara hitta någon som är bäst och underbar precis som han är, inte någon som man behöver ändra och reparera. Eller hur? Och kan jag så kan du!
Det känns jätteknasigt nu när jag tänker tillbaka på det hela. Att jag kunde tänka sådär och inte bara lämnade direkt. Men ibland blir det lite knasigt och jag är övertygad om att du kommer tycka likadant när du bara har fått lite distans från det hela och kan se på det utanför bubblan.

Diana Doss

tre saker som dök upp i mitt huvud när jag läste detta...
1 - Jag tycker Kan Dee är ett coolt och originellt namn! :) och som du säger, folk vet ju vem det är osv.
2 - Såg att du vill resa till bl a Egypten, nin pappa kommer därifrån :) har själv varit där 2 ggr och har släktingar i Kairo. Men just nu är ju inte läget så stabilt…. :/
3 - Det här med tatueringar… alltså jag kan verkligen tycka att motiven är otroligt fina!! men just på kroppen så tänker jag lite mer sådär att det är finare att ha en "clean" kropp, alldeles naturligt. att man inte behöver massa annat för att vara vacker, för det vackraste som finns är att bara vara helt naturlig :)

tycker du verkar vara en superhärlig tjej!! fortsätt med konsten och fokusera på att bara vara och må bra innan du funderar FÖR mkt kring framtiden. Den kommer sen. Det viktigaste är ju att du själv mår bra först.
kram!! <3

Daniella Åberg

fast wild spirit är väl inte din, den kopierade du väl från topshop?

Svar: Topshop? Nej, jag själv är grundaren av Wild Spirit. Motivet tecknade jag flera år tillbaka (minns inte vilket år men kolla gärna tillbaka i arkivet). Motivet blev så enormt populärt och spred sig som en löpeld över webben. Topshop har däremot stulit ett av MINA andra motiv, som jag sedan stämde dom för och fick ut skadestånd på.
Art by Kan Dee

Lisa

Tack för en bra blogg!!!!

Annika

Om du ska börja med yoga och meditation så rekommenderar jag varmt Shanti Yoga & Kultur på Bäckby. Fantastiska lokaler och fantastiska lärare. Du kan prova på 3 timmars yoga och meditation för 320 kr. http://www.shantiyoga.se/page41.php
/ Styrkekramar från Annika

Svar: Har också sett det men tycker det är dyrt!
Art by Kan Dee

Isabelle

Det finns ju olika gym som erbjuder gruppträning, bland annat olika typer av yoga. Bland annat känner jag till Fitness24Seven (från 99kr/mån) som erbjuder det. Kanske kan vara något? :)

linda - art, music, movies, life

Känner igen det där med social fobi lite... När jag bodde i oslo så kontaktade dock en svensk bloggläsare mig och ville träffas.. var så nervös och hade lite prestationsångest eller hur jag nu ska uttrycka mig. Det slutade med att vi blev väldigt goda vänner!

Kul att läsa dina svar, kram på dig!

Ivy

Tycker helt klart du ska kontakta Itunes App Store bl.a. och skaparna av PhotoBlend. Jag vet iofs inte hur mycket du försökt, men det borde gå att stämma dem med. Skadestånd lär ju inte uppväga allt, men det gäller att inte ge upp med sådana företag :/

Svinigt. Alltid svinigt. :(

nelly

Åh vad kul! Fast tatuering får vänta tyvärr är under 18. Men den som väntar på något gott väntar aldrig förlänge!;)

Louise

Jag håller med dig om tatueringar. Det kan vara riktigt snyggt (om man inte har för många). En liten fin tatering som betyder något. Men jag vill vara ren från det. Om jag skulle skaffa en tatuering känns det som att jag skulle ha ett "märke" på min kropp och det vill jag inte ha. Det är inte omöjligt att jag skaffar en om en himla massa år (jag är så velig), men jag tvivlar på det.

Kramar!!! :)

th

Jag blir faktiskt jätte rörd av att du tog dig tid till att svara på den sista frågan och försöka hjälpa. Även den andra sandra som kommenterade här i kommentarsfältet - tack!

Jag hör vad du säger. Det är bara så svårt att försöka ta till sig allt när det känns såhär hopplöst och meningslöst. Finns det någon chans att jag kan ha mailkontakt med dig? För jag behöver verkligen någon som vill engagera sig i att hjälpa. Och det känns liksom som att jag kan... lita på dig. Att du är så jordnära, ärlig och engagerad. Jag behöver bara stöttande ord och ett mirakel för att kanske få annat tänk och komma mig ur detta. Jag vet att jag kommer kunna bolla detta med min nya terapeut. Men... jag tar emot all hjälp jag bara kan få. Tack än en gång, sandra.

Linnea Wiksten

det roliga är ju att det säkert finns många som går omkring med tatueringmotiv som är gjorda av dig. det är ju bara att säga "denhär vill jag ha" också får man det. tatuerare tar ju bilder ifrån Google utan att blinka varje dag :)

Jonna - illustratör och tenarkoman

Jag har mailat dig men är osäker på om det kom fram. Det var jag som ställde fråga nummer 2 här som du svarat på. :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress