SVAR DEL 2
Har du ätit vegetariskt någon gång? Exempelvis soja och quorn. Är det något du gillar?
Jag har ätit quorn. Smakar helt okej. Men jag skulle aldrig klara av att vara vegetarian, jag älskar kött.

Har läst din blogg ganska länge, och minns att du för en stund sedan skrev att du var säker på att det händer något stort inom en snar framtid. Jag tror att du menade att det skulle ha hänt något den 21.12.2012, men nu då det inte riktigt hände något så vad är dina tankar om det? Tror du att det kanske ändå händer något snart?
Jag blev så sjukt jävla besviken när ingenting hände den 21 december. Inte för att jag trodde att hela världen skulle explodera och försvinna på en kvart, men för att jag trodde att NÅGOT borde ha hänt. Nu skiter jag i alla mina teorier kring någon världsomfattande förändring i framtiden och försöker att bara leva här och nu istället. Vill bara bry mig om och lägga energi på människor jag älskar och på mina intressen. Jag får ju ändå inte ut något av att spekulera tills huvudet sprängs.

Nyårslöfte kanske är lite förlegat men jag vet att du alltid har en massa grymma planer för framtiden. Är det något speciellt du tar med dig in i 2013?
Jag vill bli en ärligare och bättre människa. Främst mot mig själv. En naturligare och mer jordnära människa. Jag vill lära mig att tycka om mig själv, känna tillfreds och ro. Jag vill börja meditera och utföra yoga varje dag. Teckna mer från hjärtat. Bli ett med naturen. Sluta vara rädd för saker. Men då vi redan kommit 3 dagar in i året kan jag säga att det gått åt helvete hittills. Hahaha. Hur gör man? Nån som vet hur man gör för att liksom slå slag i saken?

Om du inte skulle startat upp ditt företag, hur tror du att ditt liv skulle sett ut idag? btw, Tack för en grym & inspirerande blogg, Du äger!
Åh tusen tack! <3 Jadu.. Jag hade nog tagit ett rep och hängt mig. Nej men jag vet faktiskt inte. Jag hade nog inte bott här i Sverige tror jag..

Vad inspirerar dig mest till att skapa konst? Något förslag till någon som också gillar att skapa konst men inte har någon inspiration? :)
Tänk på vad du gillar för saker. Vad tycker du om? Det kan vara allt från att du gillar att laga mat till att läsa böcker eller åka skidor. Ta det du älskar och gör konst utav det. Att titta på bilder du tycker är fina funkar också. Gör en egen inspirationsbok där du skriver ut eller klipper ut bilder du verkligen tycker om och klistrar in i den här boken. Samla egentligen ALLT du tycker om där. Kan vara vad som helst egentligen. Det är en bok du ska känna glädje av när du öppnar. Tänk också på, vem är DU? For real, vem är DU egentligen? Du ska skapa din konst inifrån och ut, konst ska vara personligt, konst ska vara DU. Så brukar jag tänka, sen om det funkar eller ej vet jag inte men försök tänka lite annorlunda.

Jag undrar om du är feminist?
Jag ser oss människor som en och samma liksom. Att det är rättvist och jämställt oavsett om man är man eller kvinna, blå, grön eller gul, kort, tjock, lång eller smal, har 4 armar eller ett ben för lite - är en självklarhet för mig. Så ja, nån form av feminist är man väl då?


Har för mig att du skrev något om att du skulle flytta till Portugal snart, hur blir det med det? :)
Det sket sig för nu iallafall.

Var kommer hela grejen med "Elisabeth" ifrån?
Jag heter Elisabeth i mellannamn och all den konst jag skapar i min skissbok handlar om mig. Mig mig mig och ingen annan. En väldigt egocentrisk bok alltså. Funderar på att byta namn till Elisabeth, det tycker jag är fint :)

Vill du ha barn? Hur många och när i så fall? :) Och hur skulle du uppfostra dem?
Jag vill verkligen inte ha barn. Jag har aldrig gillat barn och skulle aldrig palla att ta hand om ett barn. Jag vill bara vara så fri som möjligt. Selma, min lilla hund och juvel räcker gott och väl som barn för mig.

Har du tumblr, om du har det, vad heter du? :)
Nej, tyvärr.

Vart hittar du din inspiration till alla fantastiska motiv och mönster? :)
Nätet :)

Om du fick bli född i vilken generation du ville, vilken skulle du välja och varför?
Svår fråga, nånstans i en tid där sociala medier inte fanns. Där tv, telefon och internet inte ens var påtänkt och där man levde som en stor familj oavsett om man inte var av samma blod. 


Om du fick vara ett djur - vilket och varför?
Delfin, utforska havets djup i en enorm hastighet vore häftigt. Wohoooo! Eller en fågel som kan förflytta sig vart den vill med en fantastisk utsikt under sig.
Johanna Ljungdahl

Såg att du valde delfin som ett djur du skulle vilja vara.
har du sett filmen The Cove? handlar om delfiner & all handel runtomkring delfiner. det är en film alla borde se. hemsk, men vad är inte världen? Intressant men plågsam film kan man väl säga.

Svar: Det är just en av anledningarna till att jag aldrig velat se The Cove, för att den sa vara så hemsk. Jag kan inte se såna filmer som har med djur som far illa att göra.
Kan Dee - Artist & Designer

K

Elisabeth är en jäkligt bra namn ;)

Linnea

1. ”Jag tror samtidigt att man ibland bara ska strunta i att titta för mycket på vad andra gör. ”
Klart man ska kunna titta och bli inspirerad av andras verk. Men visst är det lite irriterande när folk gör väldigt lika saker, och inte använder sin egen fantasi, MEN...har du sett Everything is a Remix? Om inte - se den. Det är ganska intressant. Är man så originell som man vill tro?.... http://www.everythingisaremix.info/watch-the-series/

2. Angående nyårslöften och din fråga ”Nån som vet hur man gör för att liksom slå slag i saken?” så skulle jag vilja säga: sluta vara så hård mot dig själv. Det har gått tre dagar och du säger att det har gått åt helvete. Det tror jag är en utav dom största anledningarna till att folk misslyckas med sina löften, att dom vill vara ”perfekta” från början. Jag vet till exempel folk som har haft som löfte att sluta röka, och när dom efter några dagar faller tillbaka och tar en cigg så ger dom upp för dom känner att dom redan misslyckats. Mitt råd: Ge dig själv tid, tappa inte tålamodet, försök igen och igen om det går åt skogen, och var snäll mot dig själv.

3. Delfiner dyker inte särskilt djupt. Så om du vill utforska havens riktiga djup får du nog va nåt annat djur :)

http://dronies.tumblr.com/

"Jag vill bli en ärligare och bättre människa. Främst mot mig själv. En naturligare och mer jordnära människa. Jag vill lära mig att tycka om mig själv, känna tillfreds och ro. Jag vill börja meditera och utföra yoga varje dag. Teckna mer från hjärtat. Bli ett med naturen. Sluta vara rädd för saker. Men då vi redan kommit 3 dagar in i året kan jag säga att det gått åt helvete hittills. Hahaha. Hur gör man? Nån som vet hur man gör för att liksom slå slag i saken?"

genom att inse och vilja så har du redan kommit en bra bit på vägen! Det har bara gått fyra dagar. Det är inte att knäppa med fingrarna så är plötsligt allt det du vill vara. Det tar tid. därför måste du hitta tiden för det. Fundera vad du skulle kunna göra för att bli mer jordnära. Finn tid för din yoga, meditation och på så sätt utforska dig själv på insidan. Så du får veta hur du kan bli bättre och ärligare. För det kan bara du komma på och veta själv. Kram!

Cecilia

Hur kan man hata barn? Helt sjukt.

Har alltid läst din blogg, sens starten och vet att du skivit detta ett X antal gånger innan. Det är hemskt att hata barn . Fy

yees

Cecilia, hon har inte sagt att hon hatar barn. Hon sa att hon inte gillar dom. Det är inte samma sak. Jag har själv heller inget större intresse för att skaffa barn så jag förstår Sandra bra. Och bara för att du kanske gillar barn, behöver det inte betyda att endast du har den enda rätta åsikten.

Erika Juuri

Det handlar inte om att man älskar kött, utan att man älskar djur och vill dem det bästa!

angelica

måste bara få fråga, har du någon gång funderat på att börja sälja iphone skal med dina teckningar som tryck? vore väldigt snyggt!!

alexandra

(Försöker inte kritisera dig eller göra dig ledsen!)

Håller med Erika Juuri - och tänk på att du är en förebild för många. Att du blundar och inte lägger vikt i djurs välmående hjälper inget/ingen och stjälper inte heller något. Men om du däremot - som du gjorde med någon insamling förut (UNICEF kanske det var?), uppmärksammar problem kommer fler känna till dem och kanske göra något litet.

Man ska såklart inte ta världen på sina axlar, men att blunda för filmer som visar sanningar (the cove, Earthlings) och _vara medveten_ om att man gör det är ganska negativt laddat. Vet såklart inte vad du gör och inte gör! Men i den här texten så belyser du två ganska negativa åsikter för mig som älskar vår värld och vill att alla ska vara jämställda och må bra - att älska djurs kroppsdelar på sin tallrik och blunda för hemskheterna för att få dit dem.

Man kan älska kött, och ändå agera relativt djurvänligt.:) En person som lever som vegan 6 dagar i veckan och äter oxfilé den sjunde gör antagligen mer än vad jag som heltidsvegetarian gör etc.

elin

Har alltid gillat din blogg men med tanke på dina svar så tappar du mig som läsare från & med nu. Att man som tjej i Sverige 2013 inte vet vad feminism är (att det står för människors lika värde) samt inte förstår vikten av vegetarisk kost för vårt jordklots natur skull - då har man missat lite av det göttiga man kan ha innanför pannbenet.
Så tack & adjö.

Svar: Ja hejdå på dig med
Kan Dee - Artist & Designer

minna

Elin jag tycker hon beskrev precis det som feminism var, att man har lika värde oavsett vem man är eller hur man ser ut. Sen om hon älskar kött har ju för hundan inget med vårt jordklot och göra? Sköt ditt så tror jag nog hon sköter sitt med för den delen, alla är olika.

Jesus, Sandra, du är grym!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress