HUR DET GICK MED DREADSEN
Det är många som skriver och frågar hur det går med dreadsen som jag gjorde i december förra året. Som sagt tyckte jag inte att det blev bra eller kändes bekvämt. De blev väldigt hårda, plastiga, tjocka och oformbara. Dessutom var de ju gjorda med syntethår, vilket även det bidrar till varför det inte kändes bra. Jag tog ut dom, med hjälp av min systers pojkvän. Vi satt timma efter timma, dag efter dag och nysta ut dem. Nu är de borta, fram tills igår, då jag gjorde nya.
 
Efter att jag tog ut dreadsen så var håret så gott som dött. Eller, det såg snarare dött ut. Livlöst, torrt och otroligt slitet. Jag skulle ha behövt raka av mig hela håret för att håret någonsin skulle kunna få sin chans att må bra igen. Men det gjorde jag inte såklart. Jag toppade inte ens håret efteråt. hade inte orken att bry mig om att vårda håret, det såg ju ändå så dött ut.
 
Jag älskar dreads och det känns verkligen sååå jag och passar min bekvämlighet då jag aldrig någonsin orkar fixa mitt hår utan ändå bara slänger upp det i en slarvig toffs. Hatar ju att ha utsläppt hår också. Och igår tänkte jag att antingen får jag raka av mig håret eller också gör jag nya dreads. Jag bestämde mig för att göra nya dreads, lika bra att förstöra håret ännu mer haha ;) Gjorde dom helt själv igår, med twist en rip metoden. De är inte perfekta nånstans, är lite olika stora och väldigt löst dreadade. Och. Det ser förjävligt ut! Tänk vilken tur jag alltid har med mina dreads projekt.
 
Alltså såhär är det. Jag har kommit på att jag har alldeles för tunnt och för lite hår för att det egentligen ska bli bra med dreads på mig. När jag hade gjort alla dreads igår och går till spegeln för att se hur det såg ut bakifrån så är det bara en massa små korvar som sticker ut här och där. Jag har alltså inte tillräckligt många dreads, eftersom jag har för lite hår, för att dreadsen ska täcka hela huvudet. Detta gör som sagt att det blir "stora hål i huvudet" och man ser rakt in i hårbotten. Jag hoppas att ni förstår vad jag menar. Om jag kunde tredubla mängden av mitt hår och sedan förtjocka det med 10ggr så skulle detta problem inte vara ett faktum.
 
Så nu har jag ytterligare en gång gjort ett misstag och blir väldigt ledsen att jag aldrig kan få känna mig fin när jag väl försöker. För det är ju så snyggt med dreads! Men det blir bara fel på mig. Det är omöjligt att ha mina dreads utsläppta för det ser inte klokt ut. Det ända jag kan göra nu är att sätta upp håret i en liten boll där bak, då ser det OK ut. Eller så kan jag ju överväga att kamma ut dom. Men det skulle samtidigt vara förödande för mitt hår, jag menar. Om det redan var så brutalt slitet innan, hur ska det inte se ut då efter jag kammat ut dom? Då lär det ju verkligen bli rakapparaten och gå flintskallig några år tills håret har växt ut en bit (Mitt hår växer långsammare än en snigel som tar sig fram).
 
Eller också så behåller jag det såhär och bara accepterar att det inte ser jättefint ut. Jag har "lossat" varje dread vid hårbotten så mycket jag bara kan så att det ska se lite ruffsigare ut och för att det inte ska se så "tomt ut" vid hårbotten. Jag skulle ju kunna ha det såhär nu tills det växer ut och jag kan klippa bort dreadsen, men som sagt, det blir väl om en 10 år med tanke på hur sakta mitt hår växer. Men frågan är om håret ens växer om man har dreads, eller om det går ännu långsammare för håret att växa ut? Hmm.. ja ni ser ju.. dessa jäkla hårdilemman som jag har tar aldrig slut. Vad hade ni gjort?
Alice

Jodå, ditt hår växer, även om du har dreads.
Och om det är till någon tröst så kan jag säga att det var väldigt fint när du hade det uppsatt i en boll! :)

CJ

Behåll och kör med knuten, snyggt!

POOS

Jag tycker det är jättefint när du har det uppsatt :)

fannyisaksson'

Låter riktigt jobbigt du! :/ jag har själv jätte tunna hårstrån som böjer sig dit dom vill o spretar o flyger o vet inte vad jag ska hitta på grymt sugen på o bara klippa av allt ihop men hur blir det då liksom? ;)

linda - art, life, music, movies

Behåll dom!!!!! Dom är verkligen superfina! En sak med dreads, du må ha tunt hår nu men håret kommer bli tjockare!
En person utan dreads tappar flera hundra hårstrån varje dag, hår som ramlar och försvinner. Har du dreads så liksom kommer håret som lossnar vara kvar i själva dreadsen och på så vis blir håret tjockare med tiden :) Såg en tjej som just hade skandinaviskt hår, hennes hår var tunt i början men nu är hennes hår och dreads perfekta. Så håll ut vännen :) kram!

Emma w

Gud vad trist :((
Om du inte bryr dig direkt så skulle jag nog raka av dem faktiskt. Många använder sitt hår som en slags ''security blanket'' och det kanske är skönt att få bort en sådan filt och försöka se andra delar hos ens själv?? Jag vet inte haha. Men kör på magkänslan! :)

maja

det var i alla fall skitsnyggt när du hade det uppsatt!

SOFIA

Det ser grymt snyggt ut när du har det uppsatt! :)

Jeanette (Meanie Mischievous)

Knuten ser awesome ut! Jag är inte ett proffs på hår (VERKLIGEN INTE) men! Jag tänker, att sätta i lösa (ej dreadade) lockiga extensions som man fäster längst upp i dreadsen för att "fylla ut"? Då Lär det ju bli stäkigt och rätt snyggt? Eller?

Tova Grimes Hirsch

Visst är dom lite ojämna och tunna, men jag tycker det ser fint ut. Det är lite annorlunda men på ett bra sätt. Och jag säger det inte bara för att vara snäll, jag tycker faktiskt det ser jättefint ut :)

Sarah

Jag tycker det är jätte fint såhär :) kan du inte bara låts det vara ett tag och låta håret leva sitt eget liv? ;)

Isabelle

Jag hade faktiskt snaggat mig!

Saga

Ta ut dem och klipp en kort frisyr! Du behöver ju inte raka/snagga utan du kan ju fortfarande få en snygg frisyr, fast kort :)
Jag tyckte hur som helst att du var fin i dreads!

Vildfågel

Jag har ganska många kompisar som har dreads och har skaffat dreads under tiden jag känt dom, dreads ser aldrig bra ut i början det tar ett tag och massa tålamod för att det sak bli naturligt, låt det bara va och tvätta det så sällan som möjligt, du kan ju även knida dom mellan händerna ibland så blirre snyggare snabbare, sen kan man dreada in löshår(äkta) i dom när dom blivit lite tjockare! Hoppas du behåller dom! :)

Linnea

Jag tycker det blev bra! :) Och som några redan har sagt, det kommer bli bättre med tiden. Dom kommer fyllas ut och bli tjockare eftersom håret som lossnar inte kommer falla av.

Louise

Hur gick det med lilla vovven då, har ni kvar den? :)

Josefin Sjöberg

Uppfattningen jag har fått är att man lite "växer i" sina dreads. Dels tappar man ju mindre hår, så automatiskt blir de ju tjockare med tiden, är du intresserad borde du ju också kunna virka i små mängder löshår efterhand? Det är ju även så att de formar sig, ruffsar till sig och så efter hand. Och som alla andra verkar säga: Det är ju faktiskt skitsnyggt uppsatt!

Jarina

Jag tycker det ser fint ut! :)

Art By Tina - Konst & Fashion

Tycker det är skitsnyggt! Det finns ju knep man kan ta till för tjockare och snabbare växande hår. B-vitaminer, silica och ricinolja (fast det vet jag inte om det är så bra med dreads, blir förmodligen svårt att tvätta ur). Du behöver inte oroa dig så mycket hur du ser ut, du är ju fantastisk både inuti och utanpå!

Becca

Man växer i dom. håret växer och liksom packar in sig i dreadsen . stoppa topparna så kommer det se mycket "piggare " ut och sen låter du dom sköta sig själv ett tag . med undantag för lite stoppning av lösa strån etc. Det kommer bli skitsnyggt inom de närmsta veckorna!

Fia

Jag tycker du passar hur bra som helst i detta!

josefin

ser ju svinbra ut!

Annica

På fotona ser det ut som du är lite mörkare i hårbotten och korvarna är lite ljusare. Jag tror att det kan se bättre ut om hela håret har samma nyans ända från roten till toppen för att korvarna inte ska bli lika utstickande. Man kommer nog inte lika tydligt lägga märke till att du inte har "så många" dreads då.
Men vad jag också vill säga som är ännu viktigare än det är att det ser jättebra ut i mina ögon!
Jag är lika hopplös som du med att bli nöjd med mitt hår (eller utseende överhuvudtaget när jag ska försöka mig på något speciellt). Men jag är helt övertygad om att det man själv ser inte är det andra ser. Det känns ju verkligen som att man, när man försöker sig på något man sett att någon annan har gjort/har på sig, bara ser förjävligt ut när man själv gör det, men i mångas fall handlar det nog om fixidéer. Och då spelar det ingen roll t ex vad för hårprojekt man tar sig för, tycker man att man ser dum ut i allt så spelar det ju ingen roll.
Du är skitsnygg Sandra och dina dreads likaså! Lycka till med vad du än gör framöver:)

Emma Svenson

Jag tycker det är jättefint! O när jag skaffade mina dreads för ca ett och ett halvt år sedan hade jag samma problem, det var så glest. Men nu har alla dreads blivit mycket tjockare, o det så bättre ut :) Dreads brukar kunna bli mycket tjockare när de "mognar" :)

Mimmi

Vart ifrån är brillorna? Letat efter sånna i evigheter!

melinda

jag tycker du kan ha de i en knut tills de växt till sig, i knuten såg det ju riktigt bra ut :) tycker åtminstone du ska ge det en chans, att växa till sig!

Anonym

Jättefint i uppsatt tycker jag! :3

Anonym

Jag såg det du skrev på facebook och tänkte att koalor är ju jätte fina :3 Tex en koala som sitter i ett träd, och vora ändå himla fint om man fick med aztec mönster i trädet eller löven typ. eller på koalan!

Jonna - Dancing Like Nobody's Watching

Men herregud, låt dom sitta kvar! Jag tycker det var sjukt snyggt oavsett uppsatt eller inte, det ser mer naturligt och mjukt ut än det du hade innan och du passar så himla bra i det!

Hilda

Som så många andra skriver så blir dreadsen tjockare med tiden då löst hår som man egentligen skulle ha tappat fastnar i dreadsen. Jag tyckte också att mina dreads såg förjävliga ut i början, men nu är det 2 år sedan jag började att göra dem och de blir bara bättre och bättre. Man får ha tålamod med dreads. Det är inget man stressar fram har jag lärt mig ;) Tycker du ska satsa på det helt klart ;)

Phelicia

Tycker det var otroligt snyggt! Du är så självkritisk, DU är vacker och dina dreads passar dig utmärkt!
Dessutom får man ju tänka på det positiva i det hela - om du tycker det är hemskt nu, så kan det ju inte bli värre än vad det är! Behåll dreadsen som Linda skrev, och HÅLL UT :D

Anonym

Hej där!
Jag undrar en sak...jag verkligen ÄLSKAR dina teckningar och målningar och tryck på linnen osv..men kan man få göra dina målningar till sina "egna"? typ som en parafras, att man ändrar färger eller något på dom ?

Skulle verkligen vilja ha liknande tavlor på mina väggar hemma, så tänkte måla dem själv men som sagt göra som en parafras på dina målningar?
(dem ska alltså isåfall bara hänga hemma och inte för något annat!)

du är grym, kram!

juliahillgren

hej sandra! jag har också haft dreads och borstade ut mina förra helgen. jag vet inte hur du gjorde när du borstade ut dina, antar att du gjorde det på torrt hår och att det därför är så dött. Hemligheten är att använda mjukgörande medel i dreadsen såsom balsam eller liknande och sedan borsta ut dom. mitt hår är som innan jag gjorde mina dreads dock liiite tunnare. och håret växer på som vanligt när man har dreads, men eftersom man inte borstar håret så dreadar håret sig själv vid rötterna och därför får man inte "vanligt" hår som växer ut så långt. och dessutom nu när jag borstat ut dreadsen har jag längre hår nu än innan eftersom det vuxit under ett o ett halvt år med dreads. det är en jäkla bit :)

juliahillgren

hej sandra! jag har också haft dreads och borstade ut mina förra helgen. jag vet inte hur du gjorde när du borstade ut dina, antar att du gjorde det på torrt hår och att det därför är så dött. Hemligheten är att använda mjukgörande medel i dreadsen såsom balsam eller liknande och sedan borsta ut dom. mitt hår är som innan jag gjorde mina dreads dock liiite tunnare. och håret växer på som vanligt när man har dreads, men eftersom man inte borstar håret så dreadar håret sig själv vid rötterna och därför får man inte "vanligt" hår som växer ut så långt. och dessutom nu när jag borstat ut dreadsen har jag längre hår nu än innan eftersom det vuxit under ett o ett halvt år med dreads. det är en jäkla bit :)

Stephi

jäääääättefint uppsatt juu :)!!!

Diman Dilir

det blev bra:)

Cara

Hej! Jag har också dreads och jag hatar dom. Så det blir nog rak apparaten nästa för tror det är minst smärtsamt! Men tänkte bara säga att jag har hört att håret växer snabbare med dreads! :) Lycka till med dreadsen i framtiden! :))

Emilia

tycker de va fint me dreadsen :) du kan ju ha lite halvt uppsatt om du förstår va jag menar, och om du inte känner dig nöjd så kan du som någon sa bara klippa kort, men inte helt snaggat. typ lite miley cyrus style :)

Jennifer

Hej!

Mitt namn är Jennifer och jag har gjort dreads i 6 år. Många av de problemen som du beskriver är väldigt vanliga just i början. Nästan alla dreads står rakt ut i början, eftersom hårstråna får en helt ny riktning precis som när man försöker byta bena men den prompt vill lägga sig tillbaka. När man använder sig utav twist and rip metoden så tar det ett tag innan dreadsen har dragit ihop sig och ger den där tyngden som får dreadsen att ligga fint. Att hårbotten är synlig kommer sannolikt inte vara något problem när det har gått några månader, för då kommer nya håret som växer ut lägga sig som fjun över rutorna och därmed kommer de bli mindre synliga. Mitt förslag är att du håller ut. Du kan sätta några pärlor i dem om du vill att de ska lägga sig.

Mitt förslag till de som har tunt hår, och vill använda sig av twist and rip-metoden, är att man "rippar" väldigt mycket och packar ihop håret så att dreadsen blir mer kompakta. Detta gör att dreadsen blir väldigt korta i början men detta går att förlänga med riktigt människohår, som finns i mängder på tradera bland annat. När håret börjar växa ut så tar man tag i roten av dreaden och gör cirklar mot hårbotten, och på så vis kommmer det nya håret att bli lika kompakt som dreadsen.

När dreadsen har hunnit växa på sig lite så kan du börja använda olika dreads-schampo och balsam för att hålla håret friskt. Att ditt hår var strävt handlar ofta om att håret reagerar på den nya tvättrutinen. Dreadsstuff.com har en mängd olika tvättartiklar för mjäll, fett hår, strävt hår eller känslig hårbotten m.m så detta kan jag verkligen rekommendera! :)

Håll ut så dreadsbäbisarna har en chans att växa på sig lite! Skulle det bli några ytterligare problem, eller om det är någon annan som vill ha förslag och tips, så kan man maila mig på jennifer_folkesson@hotmail.com så ska jag hjälpa så gott jag kan. Dreads är ju trots allt en sådan fantastisk frisyr ;)

Frida

Tycker det ser jätte bra ut på dom två första bilderna :) Och älskar glasögonen! Vars har du köpt dom? :D

Mari

Jag tycker det ser jätte fint ut uppsatt! Du passar verkligen i dreads! Go for it, ge det tid, du är jätte vacker! :) <3

Pernilla

Tycker det såg fint ut när du hade det uppsatt, och du sa ju att du oftast inte har utsläppt ändå :) Men jag förstår känslan av att man tycker man förstört sitt hår, haha. Men låt de va ett tag, så kommer du nog veta vad du vill göra !

Jag har en fråga, hur gick du tillväga för att få fler besökare till din blogg? Jag och min bror har precis startat en konstblogg där vi lägger upp tavlor vi målat, men det går lite knackigt. Har du några tips på hur man kan nå ut till fler personer eller kanske om man borde ha med fler saker än bara egengjorda tavlor.
tack på förhand, gillar verkligen din blogg och din konst :D

Med vänlig hälsning,
Pernilla /www.iamanastronaut.wordpress.com

Anonym

köp löshår och kör på rip and twist metoden ! så blir dom längre

Matilda

tycker det var riktigt fint som det är nu!

linda

Om du gör dreads på en salong kan dom fylla ut dreadsen med äkta löshår. Dvs. Dina dreads + löshår blir super tjocka egna dreads!

Ina

Behåll! Dom är helt fantastiska och dom behöver lite tid att puffa till sig!

Anonym

Eftersom du ändå inte gillar att ha håret utsläppt kanske det inte är hela världen att du nu får fortsätta gå med uppsatt hår fast med dreads. För i den frisyren tyckte jag det blev supersnyggt! Du passar verkligen i det och om några veckor kanske även utsläppt här ser bra ut.

Maria

Hej tjejen. Blir så inspirerad av dina teckningar och prat om dreads att du fick mig att göra en egen variant. Vad tycks?

Amanda

Hälsa på i min blogg för bloppis! Massa fina prylar till riktigt grymma priser!
Nytt och begagnat! :)

Annster

Fint :)

Rebecca

FÖRST MÅSTE JAG BARA SÄGA ATT TYCKER DINA DREADS ÄR JÄTTEFINA!
sen har jag en fråga... jag har haft dreads i 2ggr på 4år typ och har haft löshår båda gångerna. Alla var i samma färg och samma längd och tyckte DÅ att det var fint men nu när man blivit lite äldre (17år) så förstår jag nu att jag gjorde helt fel val att välja löshår hos frisör. Skulle vilja dessa denna "twist n rip"-metod, hört talas om den osv. Men jag förstår inte hur det håller sig, mina skruvar upp sig och är inte en korv hur mycket jag än tar i. Ska man använda vax (det gjorde dom när de gjorde med löshår på salong) eller gör jag bara fel? eller finns det egentligen inga regler och steg man ska följa utan det är bara att köra på lite hur som helst. Har hört att det finns en dreads metod som använder tandkräm osv. Har du något tips till mig? :)

Sara ~ Candis

Älskar ditt halsband :D hittat det utomlands?

Svar: Jag köpte det i Portugal från Uncle Peter som vi så fint kallar han, jag och min pojkvän, han brukar ha ett marknadsstånd nere vi gamla stan i Albufeira :)
Kan Dee - Artist & Designer

Jennifer

Det är otroligt tålamodskrävande i början. Dina dreads KOMMER att bli tjockare, hur tunt hår du än har. Det är nämligen så att vi tappar ca 100 hårstrån per dag, om du inte har dreads så tappar du dem bara, men nu när du har dreads så fastnar dem i dreadsen, så dreadsen blir tjockare. Det gäller bara att ge det tid.

Lycka till, jag tycker de ser snygga ut!

Isabella

Tja! Jag tänkte bara säga att jag snackade med en frisör förut som berättade lite om hår. Hon sa att håret har 3 olika faser: första när det producerar hår i allt från 3 till 10 år, andra är en övergångsfas då strået slutar växa och sista fasen är vilofasen som brukar vara i typ 6 veckor sen tappar man det strået och det hela börjar om med ett nytt hårstrå igen. Olika människor har olika långa faser, olika perioder i livet. Det är därför vissa hinner få jättelångt hår och vissa bara ner till tex axlarna. Men om du har dreads eller inte spelar ju ingen roll. Så beroende på hur lång tillväxtfas dina strån har ju längre blir dom :)


Råfina dreads btw! u gotta keep 'em!

Take care!

Hanna

Behåll dem! Dreads blir mycket snyggare med tiden, och som
många har skrivit blir de även fylligare och tjockare. En skitviktig grej: tvätta håret! Att inte tvätta dreadsen hjälper inget alls, såg att någon här ovanför hade tipsat om att inte tvätta dem. Men man måste duscha, för det hjälper dreadsen att dra ihop sig och "mogna". Så glöm inte det! Låt håret göra sin egen grej, dreadsen kommer bli skitsnygga! Tålamod, tålamod!

Anonym

käka hårkontroll lr silica ;)

Jenny

Har samma problem!! För tunt hår så hårbotten syns. Dreadsen blir tunnare med åren och INTE fylligare, dom blir mer satta. Jag har satt i lösdreads i mina riktiga. Har typ 20 extra dubbeldreads som jag trätt genom botten på de riktiga..blir skit bra och ser tjockt ut

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress