DRÖMFÅNGARE

Den senaste veckan har jag tillverkat några drömfångare vilket har varit fantastiskt roligt! Visst, det tar lång tid att göra dem även fast jag inte virkat dukarna själv. Det är otroligt mycket pill och det krävs mycket tålamod, något jag egentligen inte har men det här är så roligt att tålmodet är mig trogen hela vägen ut. En drömfångare kan ta upp till 2 timmar för mig att göra beroende på design, vissa skulle säkert kunna ta längre tid. Kanske blir jag snabbare också med tiden när jag fått sätta mig mer in i det hela lite bättre och lärt mig vilka tekniker som fungerar bäst. Fast just nu gör det inget att det tar lite tid för jag tycker det är så rofyllt att sitta och pyssla med det här om kvällarna :)
 
Fjädrarna jag använt mig utav har jag markplockat själv ute i naturen, sedan fryst in i några dagar. Jag vägrar köpa fjädrar i butik eller på nätet eftersom jag aldrig kan vara helt säker på om fåglarna blivit plockade levande eller på andra sätt blivit misskötta. Därmot är det en dryg process med steriliseringen av egenplockade fjädrar från marken, det tar tid att frysa in dom och dessutom är jag inte säker på om de verkligen blir rena och att alla bakterier dör.

En tjej kom med ett tips med en svensk nätbutik som sålde markplockade fjädrar som även då självklart är både ångbehandlade och steriliserade. De skriver på sidan att inga fjädrar kommer från fåglar som plockats levande eller på annat sätt utsatts för djurplågeri. Jag hoppas att det är sanning, för isånnafall överväger jag nog att handla hem lite fjädrar därifrån. Dock älskar jag känslan av att hitta och plocka egna fjädrar, det känns mer personligt.
 
När jag la upp bilderna på mina små skapelser på Instagram har det strömmat in både kommentarer och mail på om drömfångarna kommer att gå att köpa. Jag hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat tro att de skulle bli så omtyckta. Det värmer ända in i hjärteroten! Det känns naturligtvis jätteskojj! Därför har jag bestämt mig för att lansera en hel kollektion med drömfångare inom en snarframtid på Kan Dee Shop. Exakt lanseringsdatum dyker upp under dagen :)

Ha nu en underbar lördag alla!
Linnea

Fina! :)

Beatrice

dom är supersnygga :)

Maria

Riktigt härliga måste jag säga. En sådan får gärna flytta in hos mig! :)

moa

Ska lätt köpa en drömfångare från dig! Vad heter sidan som säljer de fjädrarna? :)

Karin

Jättefina! Har alltid önskat mig en drömfångare, tycker de är så fina =)

♥ Sofia ♥

åh så fint!

Annasofia

superfina! du glömde skriva var man kunde köpa markplockade fjädrar!

Svar: stareyes.se heter sidan
Kan Dee - Artist & Designer

moa

Ska lätt köpa en drömfångare från dig! Vad heter sidan som säljer de fjädrarna? :)

Svar: Åh så skojj att höra! :) stareyes.se heter sidan
Kan Dee - Artist & Designer

Nathalie

Otroligt snygga gillar också och pyssla och teckna och allt sånt där men de där har jag aldrig haft en tanke på skulle nog vilka testa detta hur har du gjort om du skulle vilja berätta så jag kan testa själv så skulle jag bli väldigt glad!
Du är en otroligt duktig bloggare gillar värkligen din blogg. =)
kram NathaliePesonen.blogg.se

Sara

Har också haft taken på att göra egna drömfångare men inte hittat det materialet jag viljat ha men dina var perfekta! Var hittade du de fina pärlorna?

Linnea

Gud så spännande!
Har ett litet tips/önskemål på att man kan ju ta en tråd och "vira" runt istället för en virkad duk så får man ett annat mönster så att säga. Finns massa videos på youtube och instruktioner på google :-)
Längtar tills den 9:e maj

Svar: Hur menar du? Som de vanliga traditionella drömfångarna? Istället för en virkad duk i mitten så gör man ett nät av tråd i mitten, är det så du menar? Personligen är jag inte vidare förtjust i denna metod, rent visuellt tycker jag att det är vackrare med virkade dukar :) Kram på dig!
Kan Dee - Artist & Designer

Veronica

Kommer ni att få in fler drömfångare?

Nagí Tanká

Fina! Dock skulle du nog inte använda ordet drömfångare på dessa. Drömfångaren är en urgammal legendarisk symbol för mina förfäder och är byggd på ett visst sätt, som gör att den silar drömmar.. Skulle nog mer vilja kalla det för sköldar.

Frida

Du verkar ju inte alls förstå meningen med en drömfångare. Vart är spindeln och vart är hålet? Läs på lite.

Maria Ohvo

Hej, vill gärna köpa en drömfångare av dig! :)

Svar: Hej! Jag tror det ska finnas en enda kvar av kollektionen, så besök gärna www.kandeeshop.se :) Kram
Kan Dee - Artist & Designer

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress