DRÖMFÅNGARE

Den senaste veckan har jag tillverkat några drömfångare vilket har varit fantastiskt roligt! Visst, det tar lång tid att göra dem även fast jag inte virkat dukarna själv. Det är otroligt mycket pill och det krävs mycket tålamod, något jag egentligen inte har men det här är så roligt att tålmodet är mig trogen hela vägen ut. En drömfångare kan ta upp till 2 timmar för mig att göra beroende på design, vissa skulle säkert kunna ta längre tid. Kanske blir jag snabbare också med tiden när jag fått sätta mig mer in i det hela lite bättre och lärt mig vilka tekniker som fungerar bäst. Fast just nu gör det inget att det tar lite tid för jag tycker det är så rofyllt att sitta och pyssla med det här om kvällarna :)
 
Fjädrarna jag använt mig utav har jag markplockat själv ute i naturen, sedan fryst in i några dagar. Jag vägrar köpa fjädrar i butik eller på nätet eftersom jag aldrig kan vara helt säker på om fåglarna blivit plockade levande eller på andra sätt blivit misskötta. Därmot är det en dryg process med steriliseringen av egenplockade fjädrar från marken, det tar tid att frysa in dom och dessutom är jag inte säker på om de verkligen blir rena och att alla bakterier dör.

En tjej kom med ett tips med en svensk nätbutik som sålde markplockade fjädrar som även då självklart är både ångbehandlade och steriliserade. De skriver på sidan att inga fjädrar kommer från fåglar som plockats levande eller på annat sätt utsatts för djurplågeri. Jag hoppas att det är sanning, för isånnafall överväger jag nog att handla hem lite fjädrar därifrån. Dock älskar jag känslan av att hitta och plocka egna fjädrar, det känns mer personligt.
 
När jag la upp bilderna på mina små skapelser på Instagram har det strömmat in både kommentarer och mail på om drömfångarna kommer att gå att köpa. Jag hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat tro att de skulle bli så omtyckta. Det värmer ända in i hjärteroten! Det känns naturligtvis jätteskojj! Därför har jag bestämt mig för att lansera en hel kollektion med drömfångare inom en snarframtid på Kan Dee Shop. Exakt lanseringsdatum dyker upp under dagen :)

Ha nu en underbar lördag alla!
HUR DET GICK MED DREADSEN
Det är många som skriver och frågar hur det går med dreadsen som jag gjorde i december förra året. Som sagt tyckte jag inte att det blev bra eller kändes bekvämt. De blev väldigt hårda, plastiga, tjocka och oformbara. Dessutom var de ju gjorda med syntethår, vilket även det bidrar till varför det inte kändes bra. Jag tog ut dom, med hjälp av min systers pojkvän. Vi satt timma efter timma, dag efter dag och nysta ut dem. Nu är de borta, fram tills igår, då jag gjorde nya.
 
Efter att jag tog ut dreadsen så var håret så gott som dött. Eller, det såg snarare dött ut. Livlöst, torrt och otroligt slitet. Jag skulle ha behövt raka av mig hela håret för att håret någonsin skulle kunna få sin chans att må bra igen. Men det gjorde jag inte såklart. Jag toppade inte ens håret efteråt. hade inte orken att bry mig om att vårda håret, det såg ju ändå så dött ut.
 
Jag älskar dreads och det känns verkligen sååå jag och passar min bekvämlighet då jag aldrig någonsin orkar fixa mitt hår utan ändå bara slänger upp det i en slarvig toffs. Hatar ju att ha utsläppt hår också. Och igår tänkte jag att antingen får jag raka av mig håret eller också gör jag nya dreads. Jag bestämde mig för att göra nya dreads, lika bra att förstöra håret ännu mer haha ;) Gjorde dom helt själv igår, med twist en rip metoden. De är inte perfekta nånstans, är lite olika stora och väldigt löst dreadade. Och. Det ser förjävligt ut! Tänk vilken tur jag alltid har med mina dreads projekt.
 
Alltså såhär är det. Jag har kommit på att jag har alldeles för tunnt och för lite hår för att det egentligen ska bli bra med dreads på mig. När jag hade gjort alla dreads igår och går till spegeln för att se hur det såg ut bakifrån så är det bara en massa små korvar som sticker ut här och där. Jag har alltså inte tillräckligt många dreads, eftersom jag har för lite hår, för att dreadsen ska täcka hela huvudet. Detta gör som sagt att det blir "stora hål i huvudet" och man ser rakt in i hårbotten. Jag hoppas att ni förstår vad jag menar. Om jag kunde tredubla mängden av mitt hår och sedan förtjocka det med 10ggr så skulle detta problem inte vara ett faktum.
 
Så nu har jag ytterligare en gång gjort ett misstag och blir väldigt ledsen att jag aldrig kan få känna mig fin när jag väl försöker. För det är ju så snyggt med dreads! Men det blir bara fel på mig. Det är omöjligt att ha mina dreads utsläppta för det ser inte klokt ut. Det ända jag kan göra nu är att sätta upp håret i en liten boll där bak, då ser det OK ut. Eller så kan jag ju överväga att kamma ut dom. Men det skulle samtidigt vara förödande för mitt hår, jag menar. Om det redan var så brutalt slitet innan, hur ska det inte se ut då efter jag kammat ut dom? Då lär det ju verkligen bli rakapparaten och gå flintskallig några år tills håret har växt ut en bit (Mitt hår växer långsammare än en snigel som tar sig fram).
 
Eller också så behåller jag det såhär och bara accepterar att det inte ser jättefint ut. Jag har "lossat" varje dread vid hårbotten så mycket jag bara kan så att det ska se lite ruffsigare ut och för att det inte ska se så "tomt ut" vid hårbotten. Jag skulle ju kunna ha det såhär nu tills det växer ut och jag kan klippa bort dreadsen, men som sagt, det blir väl om en 10 år med tanke på hur sakta mitt hår växer. Men frågan är om håret ens växer om man har dreads, eller om det går ännu långsammare för håret att växa ut? Hmm.. ja ni ser ju.. dessa jäkla hårdilemman som jag har tar aldrig slut. Vad hade ni gjort?